Koreli turistler, kültür turunda Side ve Xanthos Antik Kent'i tercih ediyor

Güney Koreli turistler Efes'ten sonra en fazla Side Antik Kent ile Xanthos Antik Kent'i ziyaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Koreli turistler, kültür turunda Side ve Xanthos Antik Kent'i tercih ediyor

Güney Koreli turistler Efes'ten sonra en fazla Side Antik Kent ile Xanthos Antik Kent'i ziyaret ediyor. Anadolu Varlıkları'nı tanıyalım turları kapsamında geçen yıl Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent ile UNESCO koruması altında bulunan Kaş'ın Kınık beldesi Xanthos Antik Kent'i 32 bin Güney Koreli turistin ziyaret ettiği bildirildi.

    Güney Koreli turistlerin Avrupa, İskandinav ve Rus turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi yerine kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik turizm anlayışının olduğu belirtildi.

Seul İnsanlık Kültür Mirasını Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Arkeolog Doç.Dr. Myung Hee, Güney Koreli turistler Türkiye'de Efes'ten sonra en fazla kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna Side Antik Kent ile Xanthos'ta çıktığını söyledi.

Likya Birliği'nin başşehri olan Xanthos ile Pamfilya'nın önemli ticaret merkezi olan Side Antik Kent'le ilgili Güney Kore'de yeterli derecede İngilizce ve Korece olmak üzere kaynak eserin olduğunu belirten Hee, Korelilerin İstanbul ve Kapodokya bölgesinden sonra en fazla kültür, tarihi ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıktığı şehrin Antalya olduğunu kaydetti. Güney Korelilerin, kültür ve insanlık kültür mirasını tanıma kapsamında dünyada en fazla ziyaret ettikleri ülkelerin İtalya, Fransa, Singapur, Tayland, İngiltere, Çin, Hindistan, Ürdün, Mısır, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Portekiz ve Türkiye olduğunu belirten Hee, "Güney Korelilerin tatil tercihini birinci sırada kültürel varlıkları tanıma vardır. Koreli turistlerde deniz,kum ve güneş turizmine yönelik bir turizm anlayışı yoktur. Antalya bölgesinde çok sayıda antik kentin olması Güney Koreli turistler için cazip bir bölge. Güney Koreli turistler, kültürel ve arkeolojik varlıkları birinci sırada tanımada UNESCO koruması altındaki şehirleri tercih ediyor. Bu bağlamda Xanthos Antik Kent'in özel bir yeri var. İkinci olarak ta 2 bin yıldır ayakta olan Side Antik Tiytaro ile Apollon Tapınağı. Geçen kültür varlıklarını tanıma kapsamında 32 bin Koreli turist Side ve Xanthos Antik Kent'i ziyaret etti. Bu sene bu rakamı 40 bine çıkarmak istiyoruz." dedi.

Yurt geneline yıllık ortalama 190 bin Güney Koreli turist tatile geliyor. CİHAN

Yorumlar