Kore Savaşı’ndaki anılarını hatırlayıp Pakistan’da su kuyusu açtı

Kore Savaşı gazisi Avni Cebeci (82), savaştığı yıllarda yaşadığı su sıkıntısı sebebiyle başka insanların da aynı sıkıntıyı çekmemesi için Pakistan’da su kuyusu açtırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kore Savaşı’ndaki anılarını hatırlayıp Pakistan’da su kuyusu açtı

Kore Savaşı gazisi Avni Cebeci (82), savaştığı yıllarda yaşadığı su sıkıntısı sebebiyle başka insanların da aynı sıkıntıyı çekmemesi için Pakistan’da su kuyusu açtırdı. Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında Pakistan’ın Blouchistan eyaletine açılan kuyudan 500 kişi yararlanacak. Cebeci, daha önce de köyü olan Karaali Mezarlığına 6 kilometre mesafeden su getirmişti.


Kore Savaşı gazisi Avni Cebeci, Türk milletinin hayırsever bir millet olduğunu söyledi. Cebeci, “Kore Savaşı’nda çok sıkıntı çektik. Fakat hiçbir zaman Türk milletinin yüzünü kara çıkartmadık. Düşmana karşı var gücümüzle çarpıştık. Her zaman güçsüzün yanında olduk.” dedi. Cebeci, Pakistan’daki susuzluk sebebiyle insanların çektikleri sıkıntıları her gün televizyonlarda üzülerek izlediğini anlatarak, "Bende bu kardeşlerimize yardımcı olmak için bir kuyu açma fikri doğdu. Bu çağrıma Kimse Yok Mu Derneği cevap verdi.” diye konuştu.

Pakistan halkını suya kavuşturmanın hazzını hep birlikte yaşadıklarını ve sayıyı artırmak için aşkla şevkle çalıştıklarını aktaran Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale Temsilcisi Şaban Durukal, açılan kuyuya Avni Cebeci Hayratı ismi verildiğini söyledi. Bu kuyudan 500 ailenin istifade ettiğini açıklayan Durukal, Türklerin hayırda yarıştığını vurgulayarak, “Biz Anadolu insanı, Cenab–ı Allah’ın ‘Hayırlarda yarışınız’ emri, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’, ‘Kim dünyada bir Müslümanın sıkıntısını giderirse bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır’ ve ‘Kişi öldükten sonra amel defteri kapanır ancak üç zümre insanınki kapanmaz. Bunlar hayırlı evlat yetiştirenler, insanların faydalanacağı kalıcı eser bırakanlar ve sadaka-i cariye sahipleridir’ Hadis–i Şerîf’lerine uyduk. Sadaka-i cariye, kişi öldükten sonra da devam eden hayır demektir. Bu inançla yetişmiş hemşehrilerimizin gayret, destek ve yardımlarıyla dernek olarak Pakistan’da susuzluk çeken kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze de olsa giderebildiysek ne mutlu bize.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar