Kore Cumhurbaşkanı Geun'un davetine, gazi babasının yerine icabet edecek

Güney Kore Devleti, 1975 yılından bu yana Kore gazilerini ülkelerine davet ederek ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kore Cumhurbaşkanı Geun'un davetine, gazi babasının yerine icabet edecek

Güney Kore Devleti, 1975 yılından bu yana Kore gazilerini ülkelerine davet ederek ağırlıyor. Güney Kore, geçen yıl başkent Seul'da Kore Savaşı'na katılan 2 bin 400 gazi ve gazi yakınlarını ağırladı. Kore'ye davetleri bizzat mektupla Kore Cumhurbaşkanı kendisi yapıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ve 3 ay önce vefat eden Kore Gazisi Çavuş Ali Karakaya'nın 66 yıl önce savaştığı yerleri yeniden görmeye ömrü vefa etmedi. Merhum Gazi Ali Karakaya'yı Kore'ye mektupla Güney Kore eski Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak davet ettiği belirtildi. Kore gazisi Ali Karakaya'nın Manavgat'ta yaşayan oğlu Mehmet Karakaya, 3 ay önce hayatını kaybeden babasının 66 yıl önce askerlik yaptığı ve savaştığı yerleri görmeye sağlık sorunları nedeniyle ömrünün vefa etmediğini söyledi. Kore Devleti'nin her yıl ağırlamak için Kore gazilerine Cumhurbaşkanlığı düzeyinde davet gönderdiğini belirten oğul Karakaya, Cumhurbaşkanı Park Guen'in 2014 yılı davetine kendisinin icabet edeceğini kaydetti.

Merhum babasından kendilerine miras olarak en değerli armağanın Kore Savaşı madalyası olduğunu belirten Karakaya, "Güney Kore, gazilere 39 yıldır ağırlama daveti gönderiyor. Babam sağlık sorunları nedeniyle bu davetlere icap edemedi. Babam hayatta olduğu süre içinde Güney Korelilerden hep minnet ve şükran gördü. Eski Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, Güney Kore'de en üst düzeyde ağırlamak için mektup gönderdi. Bu sevgi Türkiye-Güney Kore arası dostluk ve kardeşlik köprüsünü sürekli pekiştirdi. Babamın 66 yıl önce gençliğinin baharında dilini bilmediği ülkede savaştığı toprakları görmek için can atıyorum. Hatırasını yaşatmak için her hatırasını ve eşyasını topluyorum. " diye konuştu.

Öteyandan Manavgat Side'de yaşayan 85 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Kara, Güney Kore devletinden üç defa davet gelmesine karşı sağlık sorunları nedeniyle gidemediğini söyledi. Kara, bu yıl Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'nin davetini kırmayarak 66 yıl önce savaştığı toprakları dünya gözüyle görmeye gideceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar