Köprünün bir tarafında jandarma, diğer yanda eylemciler bekliyor

PKK’nın gençlik yapılanması tarafından 24 Mayıs’ta hendekler kazılan Diyarbakır-Bingöl karayolu 13 gündür kapalı. Jandarmanın dün düzenlediği operasyona rağmen yol hala trafiğe açılamadı. PKK’lıların Lice’nin Çağıl mevkiine...

Google Haberlere Abone ol
Köprünün bir tarafında jandarma, diğer yanda eylemciler bekliyor

PKK’nın gençlik yapılanması tarafından 24 Mayıs’ta hendekler kazılan Diyarbakır-Bingöl karayolu 13 gündür kapalı. Jandarmanın dün düzenlediği operasyona rağmen yol hala trafiğe açılamadı. PKK’lıların Lice’nin Çağıl mevkiine kurduğu çadırı kaldıran jandarma, geceyi de bölgede geçirdi. Havanın kararmasının ardından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve el bombası ile saldırı düzenlendi. Yaralanan iki askeri almaya gelen askeri helikoptere de ateş açıldı.

PKK’nın 13 gündür kapalı tuttuğu Diyarbakır-Bingöl karayolu ile bazı köy yollarını açmak için dün harekete geçen jandarma ekipleri, eylemcilerin hendek kazıp çadır kurmaması için bölgeden çıkmadı. Geceyi Fis Ovası ile Duru Jandarma Karakolu arasında bulunan Çağıl mevkiinde geçiren güvenlik güçleri ile eylemciler arasında çatışma yaşandı. El yapımı patlayıcı, taş ve molotoflarla yapılan saldırıya jandarma da biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Bu sırada ormanlık alandan jandarmanın üzerine bir el bombası atıldı. Olayda iki asker yaralandı. Bölgeye çağrılan helikopter, açılan ateşe rağmen askerleri alarak hastaneye kaldırdı. Bu sırada Duru Jandarma Karakolu bölgesinden geçen Kobra tipi helikoptere de uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Helikopterin bölgedeki yakın bir piste indirildiği öğrenildi.

ÜS BÖLGESİNDEN EYLEM NOKTASINA YOL AÇILIYOR

Güvenlik güçleri, Duru Jandarma Karakolu’nun üs bölgesinden eylem yapılan karayoluna doğru yeni bir yol açıyor. Karayollarına ait iş makineleri, eylemcilerin sürekli çadır kurup eylem yaptığı yere ulaşan yol için çalışmaya başladı. Bölgedeki bazı ağaçlar da güvenlik gerekçesiyle kesiliyor. Yeni yolla birlikte, karayolu üzerindeki hendeklerin kazıldığı bölgeye askerin daha kısa sürede müdahale etmesi planlanıyor.

KÖPRÜ ÇIKIŞINA MAYIN DÖŞENDİ

Bu arada bölgede bulunan PKK’lılar, askerin müdahalesinden sonra yaklaşık 500 metre ilerideki iki yüksek tepeye çekildi. Eylemciler ile güvenlik güçleri arasında yeni inşa edilen köprü bulunuyor. Bölgede bulunan PKK’lıların, jandarmanın müdahalesini engellemek için köprünün çıkışına uzaktan kumandalı mayın döşediği ileri sürüldü. Bölgedeki Jandarma özel harekât timlerine, PKK’lılara müdahale için herhangi bir talimat verilmediği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar