'Köprü'deki eylemin nedeni belli oldu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde silahlı bir kişi havaya ateş açtı. Köprüde yaşanan panik nedeniyle trafik kilitlendi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis uzun uğraşlar sonucunda silahlı eylemciyi etkisiz hale getirdi. Eylemcinin Malatya Kuyuncak İlçesinden Güneydoğu gazisi Metin Yılmaz olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
'Köprü'deki eylemin nedeni belli oldu

15 Temmuz Şehitler köprüsünde bir kişinin havaya ateş ettiği öne sürülüyor. Köprüde trafik durdu.

Bazı görgü tanıklarının verdiği son dakika bilgisine göre ise, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıkan bir kişi, intihar girişiminde bulundu. Şahsı ikna çalışmaları yürüten polis, daha sonra onu etkisiz hale getirdi.

EYLEMCİ GAZİ ÇIKTI

Köprüde silahlı eylem yapan kişinin Güneydoğu'daki çatışmalar sırasında yaralanarak gazi olduğu ortaya çıktı. Gazinin terör olaylarını protesto etmek için böyle bir eylem düzenlediği belirtiliyor.

DOLANDIRILDIĞI İDDİASI

Olay, trafiğin en yoğun olduğu iş çıkışı vakti meydana geldi. Köprü üzerine saat 18.50 sıralarında gelen kişi, aracını şeritleri kapatacak şekilde diklemesine park etti.

Eylem yaşan kişi, otomobilinin üzerine açtığı pankartta kendini 'Gazi Metin Yılmaz' olarak tanıttı. Metin Yılmaz açtığı pankartta "Beni devlet bu duruma düşürdü" diye yazdı. 

Güneydoğu gazisi olduğunu söyleyen ve elinde silah olduğu belirtilen kişi, polisin ikna çabalarının ardından teslim oldu.

Bu kişinin "dolandırıldığı" gerekçesiyle köprüde eylem yaptığı kaydedildi.

Olay nedeniyle araçların oluşturduğu trafik Çağlayan'a kadar uzadı.

FACEBOOK HESABINDA NELER YAZIYOR?

Gazi'nin pankartında işaret ettiği Facebook sayfasında ise, Metin Yılmaz'ın Malatya doğumlu olduğu, belirtiliyor. Evli olduğu da Facebook profilinden belli olan Yılmaz'ın tam olarak neden mağduriyet yaşadığı ise bilinmiyor.

Yorumlar