Köpek göçünden hastanenin tanıtım filmini çektiler

Üniversiteli yönetmen öğrenciler, köpek gözünden veteriner fakültesi hastanesinin filmini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Köpek göçünden hastanenin tanıtım filmini çektiler

Üniversiteli yönetmen öğrenciler, köpek gözünden veteriner fakültesi hastanesinin filmini çekti. Yaklaşık 25 dakikalık filmde, yönetmen, senarist, oyuncular ve doktorların hepsi öğrenci ve öğretmenlerden oluşuyor.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi öğrencileri, Bir köpeğin gözünden hayvan hastanesi’ isimli film çevirdi. Filmin galası Veteriner fakültesi dekanlık binası Güler Osman Köseğlu konferans salonunda yapıldı.

Yönetmenliğini 5. Sınıf öğrencisi Mustafa Akay’ın yaptığı filmin sanat yönetmenliğini Haldun İdacı yapıyor. Senaryosunu Özge Özgenç’in yazdığı filmin seslendirmesini ise Merve Turan tarafından yapılıyor. Coffee isimli köpeğin baş rolde oynadığı filmde ayrıca Doç. Dr. Ebru Yalçın ve Doç. Dr. Göksen Çeçen’de görev alıyor.
Film, Murat Demir’e ait Coffee isimli bir köpeğin kendi oyuncak topunu yutması ile başlıyor. Sahibi tarafından Veteriner hastanesine getirilen Coffee’nin başından geçenler filmde anlatılıyor. Coffee’ye veteriner doktorların müdahalesi, kontrol, tedavi, ameliyat ve sağlığına kavuşup hastaneden ayrılması ile film bitiyor. Özellikle Coffee’ye takılan kamera ile köpeğin gözünden hastanenin tanıtımı yapılan filmde, köpeğin seslendirilerek hastanenin detayları aktarılıyor. Köpeğin bindirildiği sedye ile tedavi için hastane içinde gezdirildiği sırada kaydedilen görüntüler köpeğin seslendirilmesi ile zenginleştirilmiş. Coffee’nin narkoz verilerek uyutulması sırasında yapılan seslendirme ise gülüşmelere neden oluyor.

Son sınıf öğrencilerinin kısıtlı imkanlar ve amatör kamera ile çekilen film büyük beğeni topladı. Filmin galasına getirilen Coffee, adeta öğrenciler tarafından sevgi yumağına alındı. Fakültenin maskotu haline gelen Coffee, kendisine gösterilen ilgini farkındaymış gibi artistik hareketleri ise esirgemedi. Özellikle filmin bitiminde verilen kamera arkası görüntüleri ise izleyenleri gülme krizine sokuyor. Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin izlediği film büyük beğeni topladı. Açılış konuşmaları ile başlayan filmin galası, film gösterimi ve teşekkür plaketi ile noktalandı.

HAYVANLARDA İNSANLARA KADAR SAYGIYA LAYIK

Filmin galasında konuşan yönetmen Mustafa Akay, hayvanların da en az insanlar kadar kıymetli ve saygıya değer durumda olduklarına dikkat çekerken, “Üzülerek söylemek isterim ki ülkemizde bu yüce düşünceye sahip insan sayısı oldukça azdır. Bu da mesleğimizin dünyada yapılması en zor ve kutsal olduğunu ortaya koymaktadır. Hayvanların da insanlar kadar ilgiye sevgiye ve bakıma muhtaç olduğunu halka anlatmanın önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Veteriner fakültesi öğrencileri olarak kendimizi bu konuda sorumlu hissettiğimiz söylemeliyim.” dedi.

UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman ise, kendilerine böyle bir teklif geldiği zaman çok heyecanlandıklarını belirterek, “Çünkü bizim öğrencilerimizin dersleri biraz yoğun, çok fazla böyle sosyal işler için zaman bulamıyorlar. Acaba nasıl olur derken oldukça amatör bir ruhla yapılan bu film çok güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklide konuştu. CİHAN

Yorumlar