Kooperatif başkanının oğlu esnafı dolandırdı, vatandaşlar mağdur

Gaziantep Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne kredi için başvuran 100'ün üzerinde vatandaş, kullandıkları krediyi ödemelerine rağmen haciz şoku ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar, kooperatif başkanı Hasan Güzel'in...

Google Haberlere Abone ol
Kooperatif başkanının oğlu esnafı dolandırdı, vatandaşlar mağdur

Gaziantep Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne kredi için başvuran 100'ün üzerinde vatandaş, kullandıkları krediyi ödemelerine rağmen haciz şoku ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar, kooperatif başkanı Hasan Güzel'in oğlu Kemal Güzel tarafından dolandırıldıklarını iddia ediyor. Mağdur vatandaşlar, ipotek konulduğu gerekçesiyle devrini alamadıkları araçların galeriye satıldığını söylüyor. 80 bin lira kredi çektiğini belirten Turgay Özkaya, "Çektiğim paranın 45 bin lirasını iş yapacağım gerekçesiyle Kemal Güzel aldı. Taksitleri de yatırdı. Ancak şimdi 80 bin TL'nin hepsini benden geri almak istiyor. Borcumu ödememe rağmen kooperatif başkanının oğlu tarafından dolandırılarak bütün mal varlığıma haciz geldi." diyor.

Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Güzel ve oğlu Kemal Güzel'in de ortaklarından olduğu Güney Şahinbey Tur'da çalışan vatandaşlar, yeni minibüs alma vaadiyle kandırıldıklarını iddia ediyor. Kooperatif tarafından ipotekli araçların üzerine kredi çekildiğini ve bu kredileri ödemelerine rağmen araçların ruhsatının verilmediğini kaydeden esnaf vatandaşlar, şimdi ödenen kredilerin kooperatif tarafından kendilerinden tahsil edilmek istendiğini belirtiyor. Kooperatif avukatı İsa Güzel tarafından bütün malvarlıklarına usulsüz bir şekilde haciz konulduğunu söyleyen mağdur vatandaşlar, bu şekilde kendileri gibi yüzlerce insanın mağdur edildiğini savunuyor.

Turgay Özkaya (37) isimli esnaf, çektiği 80 bin lira kredinin 35 bin lirasını aldığı servis minibüsüne kullandığını, geri kalan parayı ise Kemal Güzel'in aldığını söylüyor. Kendisinin ve Kemal Güzel'in kullandığı taksitlerin zamanında bitirilmesine rağmen şimdi 80 bin liranın hepsinin kooperatif tarafından kendisinden tahsil edilmeye çalışıldığını dile getiren Özkaya, şunları kaydetti: "Kooperatif Başkanı Hasan Güzel'in oğlu Kemal Güzel, çektiğim kredinin bir kısmını kendisinin kullanacağını ve ödemeleri yapacağını söyledi. Kredinin 45 bin lirasını ödedi, geri kalan 35 bin lirasını da ben ödedim. Ama şimdi 80 bin liranın hepsini geri istiyorlar. Bizleri perişan ettiler. Birkaç gün içerisinde krediyi ödemezsem cezaevine gireceğim. Benim gibi yüzlerce mağdur var."

"HABERİM OLMADAN ADIMA 100 BİN LİRA KREDİ ÇEKİLDİ"

Ökkeş Demir isimli bir vatandaş da, Şahinbey Esnaf Kredi Kooperatifi'ne 30 bin liralık kredi başvurusunda bulunduğunu, ancak kendisi adına 100 bin liralık kredi çekildiğini söyledi. Demir, "30 bin lira kredi başvurusunda bulundum. Bana 100 bin lira kredi çıkardılar, 30 bin lirasını şimdi, geri kalan 70 bin lirayı da sonra çekeceksin dediler. Bunun üzerine krediden vazgeçtim ancak haberim olmadan 100 bin lira adıma kredi çektiler. 100 bin lirayı ödememe rağmen hala 40 bin lira daha para istiyorlar. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Evim ve arabam icralık." şeklinde yaşadığı mağduriyeti ifade etti.

200 bin liraya yakın mağduriyetinin olduğunu ifade eden Mehmet Yalçınarslan (43) isimli esnaf ise, "2012 yılında beni mağdur ettiler. Ödediğimiz kredileri tekrar icra yoluyla geri istiyorlar. Bütün malvarlığıma haciz koydular. Ödediğim senetleri tekrar icraya koymuşlar." diye konuştu.

Mehmet Pehlivan isimli başka bir mağdur vatandaş da 230 bin lira civarında dolandırıldığını söyleyerek, kendisi gibi yaklaşık 380 kişinin mağdur edildiğini kaydetti. 18 aydır satın aldığı aracın devir işlemlerini üzerine alamadığını belirten Mehmet Doğan, "Kemal Güzel'den bir araç aldım. Araç üzerine 50 bin lira kredi kullandım. Aradan 18 ay geçti arabamın devrini bana vermediler. Arabanın üzerine 17 tane haciz çıktı, arabayı elimden aldılar. Evime haciz geliyor, şuana kadar 95 bin lira borç ödedim." açıklamalarına yer verdi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Kemal Güzel, "Bunları iddia eden kişilerin ellerinde belge var mı? Onlar bazı şeylerden nemalanmak istiyorlar. Bunlar her türlü lafı söyleyebilir. Benle ortak iş yaptılar. Araçlar benim şirketimin malıdır, istediğim fiyata satarım." dedi.

Kooperatif Başkanı Hasan Güzel ise, "Bu iddialar yalandır. Bizde dosyaları var, hepsinin de imzaları var. Hepsini mahkemeye verdim. Bu arkadaşlar yalan söylüyor. Bunların hepsi Kemal ile ortaktı. Firmaları battı." diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 100'den fazla insan adına usulsüz kredi alındığını ifade ederek işin takipçisi olacaklarını söyledi. Şeker, "Bu ülkede demokrasi varsa hırsızların önü kesilmesi lazım." diyor. CİHAN

Yorumlar