KOOP-İş, Soma şehitleri için Mevlit okuttu

KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, iş kazalarından dolayı ve Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçileri için Lalapaşa Camii'nde akşam namazından sonra Mevlit okuttu. Soma’da meydana gelen maden faciasının...

Google Haberlere Abone ol
KOOP-İş, Soma şehitleri için Mevlit okuttu

KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, iş kazalarından dolayı ve Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçileri için Lalapaşa Camii'nde akşam namazından sonra Mevlit okuttu.

Soma’da meydana gelen maden faciasının acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Osman Tarık Toğrul, milletçe derin bir üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Toğrul, “Son yıllarda yaşadığımız iş cinayetlerine ne yazık ki bir yenisi daha eklenmiş ve şu an itibariyle 301 arkadaşımız şehit olmuştur. 1992 yılında Zonguldak Kozlu’da meydana gelen ve 270 arkadaşımızın şehit olduğu maden faciasından sonra yaşanan bu olay, 1999’da yaşanan deprem felaketinden sonra ülkemizin karşı karşıya geldiği en acı olaylardan biridir. Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak yer alacaktır. Bu facia, ülkemizi bir taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ülkede sömürü düzeni kuranlara ders olmalıdır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar