Koop-İş: İsrail soykırım suçu işliyor

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Ramazan ayında dünyanın gözü önünde Filistin’e ölüm yağdıran İsrail’e tepki gösterdi. Alemdar yaptığı yazılı basın açıklamasında, İsrail’in...

Google Haberlere Abone ol
Koop-İş: İsrail soykırım suçu işliyor

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Ramazan ayında dünyanın gözü önünde Filistin’e ölüm yağdıran İsrail’e tepki gösterdi. Alemdar yaptığı yazılı basın açıklamasında, İsrail’in soykırım suçu işlediğine dikkat çekerek, “İsrail, dünyanın gözü önünde savunmasız insanları katlederek, adeta Filistin halkına yönelik soykırım yapıyor” dedi.

İsrail'in silah zoruyla yerleştiği Filistin topraklarında ilk günden bu yana benzer saldırılar yaptığını hatırlatan Alemdar, şunları kaydetti: "İsrail, Ramazan ayında sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, çocukları ve kadınları katlediyor. İsrail'in bu katliamlara sessiz kalan insanlığın ortak utancı olduğunu unutmamak gerekiyor."

Askeri güç noktasında Filistin ile İsrail arasında uçurumlar olduğunu vurgulayan Alemdar, Filistinlilerin vatanlarını korumak adına saldırılara karşı bedenlerini siper yaptıklarını ifade etti. Mazlum Filistin halkının içinde bulunduğu ateş çemberine rağmen batılı ülkelerin İsrail'e karşı tepki göstermediklerini hatırlatan Genel Başkan Alemdar, söz konusu ülkelerin bu tutumlarıyla üç maymunu oynadıklarının altını çizdi.

Uluslararası camianın İsrail vahşetine tepkisiz kalmasının utanç verici olduğunu ifade eden Alemdar, şunları söyledi: “Bombaları yağdıran İsrail, zulme uğrayan Gazzeliler olunca batılı ülkeler her zamanki gibi sessiz kalmayı tercih ediyor. Hayatını kaybedenleri suçlayıp katliamı yapanı kutlayanlar, gün gelecek İsrail’in savaş politikalarının asıl sorumlusu olarak tarih önünde hesap verecektir.”

Gazze’deki sivil katliamın bir an önce son bulması için Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirten Alemdar, sözlerini şöyle tamamladı: "BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı olan vahşi saldırılarına son vermesi için harekete geçmeli, derhal Filistin'e acil insani yardım gönderilmesine imkan sağlamalıdır." CİHAN

Yorumlar