Konya'ya Tayvanlı gelin

Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam’ın oğlu Fatih Adam (30), ABD'de tanıştığı Tayvanlı Chia Wen (33) ile dünya evine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Konya'ya Tayvanlı gelin

Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam’ın oğlu Fatih Adam (30), ABD'de tanıştığı Tayvanlı Chia Wen (33) ile dünya evine girdi. Rixos Otel’de yapılan nikahı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kıydı.

Konyalı Fatih Adam, ABD’nin Houston şehrindeki Rice Üniversitesi’nde doktora öğrenimi yaparken tanıştığı Tayvanlı Chia Wen ile evlendi. Yaklaşık 5 yıl önce doktora eğitimi için ABD’ye gittiğinde Chia Wen ile tanıştığını anlatan Fatih Adam, ailelerin de görüşmesiyle evlenmeye karar verdiklerini söyledi. Adam, Tayvanlıların kültürlerinin Türklere yakın olduğu için birbirlerine çabuk alıştıklarını ifade etti. Chia Wen ile tanışmasının ardından 5 yılda 10 kez Tayvan’a gittiğini aktaran Fatih Adam, geçtiğimiz yaz Tayvan’a kız istemeye gittiklerini anlattı. Eşinin Türkçe olarak yalnızca teşekkür etmeyi bildiğini ifade eden Adam, eşiyle İngilizce konuşarak anlaştıklarını aktardı.

ABD’deki eğitimi devam eden gelin Chia Wen, Tayvan’da emlakçılık yaptığını, eşi Fatih’in doktora eğitimini tamamlamasıyla nerede yaşayacaklarına karar vereceklerini söyledi. Eşi Fatih’in geçtiğimiz yaz kendisini istemeye geldiklerinde Müslüman olduğunu aktaran Chia Wen, Türk erkeklerinin Tayvanlılara göre biraz daha agresif olduklarını ifade etti.

Damat Fatih’in babası Prof. Dr. Bahattin Adam, daha önce de iki oğlunun yabancılarla evlendiğini ve Chia Wen’in 3'üncü yabancı gelinleri olduklarını anlattı. Prof. Dr. Adam şunları söyledi: “Hz. Mevlana, ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır’ der. Kültürler farklı olabilir ama insanlığın ortak paydası yani duygular paylaşılabilirse mutlu olurlar. Ümidimiz ve duamız bu.”

Fatih Adam ile Chia Wen’in nikahını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kıyarken, nikah şahitliğini ise AK Parti Konya milletvekilileri Mustafa Kabakçı ve Kerim Özkul yaptı.

Nikah törenine gelin ve damadın akrabalarının yanı sıra Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Büyükkoyuncu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İbrahim Erkul, Zaman Gazetesi Konya Bölge Temsilcisi Şirin Kabakçı, Aktisad Başkanı Soner Cesur, Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar