Konyalılar Federasyonu: Hocaefendi'ye yönelik ithamları tasvip etmiyoruz

İzmir'deki Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, hükümet yetkilileri tarafından son dönemde Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik ithamlarda bulunulmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Konyalılar Federasyonu: Hocaefendi'ye yönelik ithamları tasvip etmiyoruz

İzmir'deki Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, hükümet yetkilileri tarafından son dönemde Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik ithamlarda bulunulmasını eleştirdi. Hizmet Hareketi ve Hocaefendi'nin telkinleriyle dünya genelinde yapılan hayırlı işlerin ortada olduğunu belirten Aydoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Haşhaşi, in, çete, paralel devlet, âlim müsveddesi ve yalancı peygamber' gibi sözlerinin kırıcı olduğunu kaydetti.

Geçen günlerde 50 Konyalı derneğinin isteğiyle AK Parti'den istifa edip CHP'ye geçen Aydoğan, AK Parti'nin İzmir kurucuları arasında olmasına rağmen ahde vefasızlığın had safhaya ulaştığını söyledi. Bunun en somut örneğinin son dönemde yaşandığını belirterek, "Hocaefendi daha önce göklere çıkardığınız, duasını aldığınız biri değil miydi? Ben şunu bilirim, bütün insanlar gece teheccüd namazlarına kalkıp dua ederken, bu vatana ve millete hizmet etmek için engellerin kalkması dilenirken bu insanlar senin yol arkadaşın değil miydi? Sandık başında adam bulamazken sandıkların başında bekçi olurlarken hepsi iyiydi de şimdi mi kötü oldular? Böyle bir yakıştırmayı doğru bulmuyorum. Bu şekildeki konuşmalarını tasvip etmiyor, doğru bulmuyorum." dedi.

'11 SENE SONRA MI KÖTÜ OLDULAR?'

Yıllarca birlikte yürünen insanların bir kalemde silinemeyeceğini ifade eden Mehmet Aydoğan, "Eski yol arkadaşı, son bir günde kötü olmaz. 11 sene iyiydi de son üç ayda mı bu kadar kötü oldular? O zaman arkadaşını iyi seçememişsin demektir. 11 sene sen devletin başında yol arkadaşını hakikaten iyi seçemediysen, bu eksiklik sendendir." şeklinde konuştu.

'50 DERNEĞİN OYBİRLİĞİYLE AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİM'

10 ilde de yapılanması olan KONFED'e bağlı İzmir'de 50 derneğin kendisine bu süreçte oybirliğiyle destek verdiğini belirten Aydoğan, "CHP, bizim bilgi ve birikimlerimizden istifade etmek ve yerel yönetimde şehir yararına çalışmak için destek istedi. Bir tarafta vefasızlıkla karşı karşıyayız, diğer yanda ise hizmet yapmamız için açık destek veren bir parti var. Bizden yerel iktidarın biz parçası olmamızı istedi, biz de oybirliğiyle kabul ettik." dedi.

'PARTİDEN VEFASIZLIK YÜZÜNDEN İSTİFA ETTİM'

AK Parti yetkililerine her defasında bir vefasızlığın olduğunu, il ve ilçe kurucularının ve sivil toplum kurucularının hiçe sayıldığını anlattığını söyleyen Aydoğan, "İl başkanlığını, halkın gidemeyeceği yere taşıdılar. Halkla bütünleşmede kopuşlar başladı. Bunları eleştirdim, 'Bu kırgınlıklar, küskünlükler yarın nefrete döner.' dedim. Öyle adam emek vermiş, koşuşturmuş, bir hatırını bile sormuyorsun. Bu kurucuların hiçbirisinin, biz de dahil olmak üzere bir beklentisi yok. Hiçbir talepleri olmamıştır, sadece gönül bağları vardır. Hep yapıcı olduk ama sivil toplum kuruluşları ve kuruculara karşı adeta, 'Siz kim oluyorsunuz? Bundan sonra yeni bir jenerasyonla yolumuza devam edeceğiz.' dediler. Bizim uyarılarımıza rağmen düzelme olmayınca biz de istifa etmeye mecbur kaldık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar