Konya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 28 yaralı

Konya'nın Kulu ilçesi yakınlarında sis ve buzlanma sebebiyle meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 28 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 28 yaralı

Konya'nın Kulu ilçesi yakınlarında sis ve buzlanma sebebiyle meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. Araçları içinde sıkışan 2 yaralı uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı. Ankara - Konya karayolu uzun süre trafiğe kapandı.

Kaza, gece saatlerinde Ankara - Konya karayolunun 110. kilometresindeki Kulu kavşağında meydana geldi. Yoğun sis ve gizli buzlanma nedeniyle meydana geldiği öğrenilen kazaya çoğu TIR 20’den fazla araç karıştı. Araç içindeki yaralı vatandaşlara ilk müdahaleyi olay yerindeki TIR şoförleri ve dinlenme tesisi çalışanları yaptı.

Kaza mahalline Ankara’dan, Kulu’dan ve Aksaray’dan çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü 28 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Olay yerine gelen ambulanslar yaralıları alarak Ankara ve Konya’daki hastanelere götürdü.

Kaza yerinde sıkışan 2 kişi ise uzun uğraşlar sonucu çıkartıldı. İki TIR’ın arasında kalan bir araçta sıkışan erkek şahıs, itfaiye tarafından güçlükle kurtarıldı. Kazaya karışan yolcu otobüsünün hostesi de otobüsün içinde sıkıştı. Olay yerinde bulunan itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmalarının ardından yaralı hostes otobüsün penceresinden çıkartıldı. Vatandaşların da yardımıyla sedyeye alınan hostes, ambulansla Ankara’ya getirildi.

Bu arada, kazayı görüp duran çok sayıda vatandaş olay yerindeki görevlilere zor anlar yaşattı. Polis meraklı vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Uyarıları dinlemeyen şahıslar yaralıları cep telefonu ile görüntülemeye çalıştı.

Kaza nedeniyle Ankara - Konya yolu çift yönlü trafiğe kapatıldı. Yaklaşık üç saat boyunca trafiğe kapanan yol, olay yerindeki ambulansların hareket etmesiyle ve kazaya karışan araçların çekilmesiyle açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar