Konya'da Soba Facia'sı

KONYA'da çalıştıkları inşaatın kamyonet kasasından oluşturulan konteynerda kalan Suriye uyruklu 2 kişi, bir kova içinde yaktıkları odunlardan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü, 1 kişide ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da Soba Facia'sı

Olay, bugün saat 06.45 sıralarında merkez Karatay İlçesi Kayacık Araplar Mahallesi Cacebey Sokaktaki bir inşaatın önündeki konteynerda meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu 16 yaşındaki Muhammet Zervini, 26 yaşındaki Cesim El Musd ve 20 yaşındaki Mustafa Javuer, 10 gün önce bir inşaatta işçi olarak çalışmaya başladı.

BİR KANEPEDE 3 KİŞİ YATMIŞ 

Çalıştıkları inşaattaki kamyonet kasasından oluşturulan konteynerde barınan 3 arkadaş, iddiaya göre dün akşam ısınmak için bir kova içine odun koyup yaktı. Ardından bir kanepede 3’ü birlikte uyudu. Sabah işe gelen diğer işçiler, konteynerın dumanla kaplı ve 3 kişinin baygın halde olduğunu fark etti. 3 kişiyi konteynerden çıkartıp, yakındaki bir işyerine götüren işçiler ambulans çağırdı. Karbonmonoksit gazından zehirlenen Muhammet Zervini ve Mustafa Javuer ambulansla Meram Tıp Fakültesi'ne Cesim El Musd da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Mustafa Javuer ve Cesim El Musd, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamanı yitirdi. Hayati tehlikesi devam eden Muhammet Zervini de yapılan ilk müdahalesinin ardından Ankara'ya sevk edildi. 
Olay yerinde incelemeye gelen Konya Valisi Muhammer Erol, "Adli soruşturma devam ediyor. Şahısların bizde her hangi bir kayıtları yok. Muhtemelen ısınmak için kovada ateş yakmışlar. Kovayıda yattıkları yere almışlar, sanki intihar etmişler. "dedi. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar