Konya’da liselere AK Parti mitingi tatili

AK Parti’nin Konya mitingi öncesi şehrin bir çok lisesinde derslerin iptal edilerek, öğrencilerin mitinglere organize edildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Konya’da liselere AK Parti mitingi tatili

AK Parti’nin Konya mitingi öncesi şehrin bir çok lisesinde derslerin iptal edilerek, öğrencilerin mitinglere organize edildiği öğrenildi. Belediyenin ‘Görevli’ yazılı otobüsleri mitingden yaklaşık 3 saat önce bir çok lisenin önüne giderek öğrencileri ücretsiz olarak miting alanına taşıdı. Henüz öğle arası bile olmadan okulu terk eden binlerce öğrenci, belediyenin okul önlerinde görevlendirdiği otobüslere binerek miting alanına gitti.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin konuştuğu öğrenciler, okulda ders işlenmeyeceğini söyledi. Kimi öğrenciler ise ‘Dersiniz yok mu’ sorusuna ‘dersi astık, mitinge gidiyoruz’ şeklince cevap verdi. Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi önüne saat 10.30 sularında gelen 4 otobüs, öğrencileri ücretsiz olarak mitinge taşıdı. Yaklaşık bir saat önünde bekleyen otobüslerde yer kalmayınca birkaç ‘görevli’ otobüsün daha öğrencileri ücretsiz olarak otobüslere aldığı görüldü. Kimi öğrenciler, otobüslerin camlarına AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dövizler astı.

Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden, ismini vermek istemeyen bir öğrenci, okul temsilcisi öğrencinin okuldaki tüm sınıfları dolaşarak öğrencileri mitinge davet ettiğini anlattı. Okul temsilcisinin, öğrencilere ders işlenmeyeceği bilgisini de aktardığını dile getirdi. Bir çok öğrencinin sabah okula AK Parti bayraklarıyla geldiğini, bazı öğrencilere bu bayrakları dağıttığını, okul yönetiminin bu konuda herhangi bir müdahalede bulunmadığını söyledi. İsmini vermek istemeyen bir öğrenci ise şunları söyledi: “Okulun güvenlik görevlisi, ders bitmeden hiçbir öğrencinin okulu terk etmesine izin vermez. Hele hele kız öğrencilerin ders saatinde okuldan ayrılmalarına izin vermez. Ama okul müdürünün emri olduğu için güvenlik görevlileri kimseye karışmıyor.” dedi.

Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’nde de saat 10.00’dan itibaren öğrencilerin büyük bölümü okulu terk etti. Yüzlerce öğrenci, okul çıkışı bir araya gelerek toplu halde belediye otobüsleriyle miting alanına gitti. Kimi öğrencilerin yakalarına AK Parti rozeti taktığı görüldü. Yoldan geçmekte olan AK Parti seçim araçlarının, öğrencilerin yanında durduğu ve bazı öğrencilerle konuştuğu görüldü.
CİHAN

Yorumlar