Konyaaltı’nda eskiyen parklar revize ediliyor

Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan eski parklar revize ediliyor. Yenilenen parklar modern bir yapıyla ilçe halkına sunuluyor. Konyaaltı Belediyesi Siteler Mahallesi’nde Kemal Sunal ve Şehit Komiser Muammer Turgut Parkları’nda revize çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Konyaaltı’nda eskiyen parklar revize ediliyor

Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan eski parklar revize ediliyor. Yenilenen parklar modern bir yapıyla ilçe halkına sunuluyor.

Konyaaltı Belediyesi Siteler Mahallesi’nde Kemal Sunal ve Şehit Komiser Muammer Turgut Parkları’nda revize çalışmalarını tamamlayarak bölge halkının hizmetine açtı.

1325 ile 1336 sokak kesişiminde 2 bin 640 metre kare alan üzerine kurulan olan Kemal Sunal Parkı, kauçuk kaplama çocuk oyun alanı, yaya yolu, ahşap bank ve çatılı piknik masaları ile günümüzün gereklerine uygun biçimde yeniden revize edildi. Parkın içerisinde bulunan büfeyi kaldırarak daha geniş bir yeşil alan oluşturan Konyaaltı Belediyesi, gerek peyzaj düzenlemesiyle gerek ise engelli yürüyüş yollarıyla herkes için hizmet anlayışını bir kez daha ortaya koydu.

Yine Siteler Mahallesi’nde 1336 ile 1355 sokak kesişiminde yer alan ve 3 bin 200 metrekare alan üzerine kurulu olan Şehit Komiser Muammer Turgut Parkı, eskiyen yüzünden arınıp yeniden projelendirildi. Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından revize edilen parkta, yeni oturma alanları oluşturuldu. Bunun yanı sıra farklı türde bitkiler eklenerek mevcut peyzaj düzenlemesi zenginleştirildi. Çocuk oyun alanı zemini kauçuk kaplanan parkta oyun grupları yenilendi. Sokak tipi fitness spor aletleri ve yine engelli yürüyüş yolları Şehit Komiser Muammer Turgut Parkı, modern yüzüyle bölge sakinlerinin hizmetine açıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, günümüzün gereklerini yerine getiremeyen parkların tamamını revize ederek daha kullanışlı ve modern bir hale getirmek istediklerini söyledi. Bununla birlikte her mahallede yeni parklar inşa ettiklerini dile getiren Başkan Böcek, Konyaaltı’nın metrekareye düşen yeşil alan miktarı ile Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar