Konyaaltılı muhtarlara, EXPO anlatıldı

Antalya’nın Konyaaltı ilçe sınırları içerisinde bulunan 40 muhtara EXPO 2016 anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Konyaaltılı muhtarlara, EXPO anlatıldı

Antalya’nın Konyaaltı ilçe sınırları içerisinde bulunan 40 muhtara EXPO 2016 anlatıldı.

Konyaaltı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KONDER), düzenlediği toplantıda, EXPO 2016 Antalya Ajansı yöneticileri ve Konyaaltı’nda görev yapan muhtarlar bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KONDER Başkanı Durali Kolpak, Antalya’nın üstlendiği bu organizasyonun şehre neler kazandıracağını ve bu konudan muhtarlarında bilgi sahibi olması için toplantıyı organize ettiklerini açıkladı.

EXPO alanının ve bu alanda yapılan faaliyetlerin tanıtımı ile ilgili sunumların ardından muhtarların sorularını cevaplayan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Türkiye’nin bugüne kadar aldığı en büyük projenin Antalya’da gerçekleşeceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya’da 100 ülkenin bahçe kurmasını ve 8 milyon dolayında ziyaretçi hedeflediklerini belirten Gülay, “EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan 2016 günü açılacak ve 6 ay açık kalacak. Ancak, EXPO sonrasında bu alan uzun yıllar Antalya’ya bir cazibe merkezi olarak hizmet verecek.” dedi.

EXPO’nun, çevresel hassasiyetleri olan ve doğaya saygılı bir proje olduğunu muhtarlara hatırlatan Gülay, “Endemik zenginliğimizi anlatmak için bunu bir fırsat olarak görüyoruz. 187 ülkeye davet gönderdik. Bugüne kadar Botanik EXPO’lara en yüksek katılım 44 ülke olmuş. Ülkemize ve projemize güvendiğimiz için 100 ülke hedefiyle çıktık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Durali Kolpak ve Genel Sekreter Selami Gülay birbirlerine plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar