Konya, Karaman ve Aksaray'da demokrasi nöbeti sürüyor

Konya, Karaman ve Aksaray'da darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Konya, Karaman ve Aksaray'da demokrasi nöbeti sürüyor
Konya, Karaman ve Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Konya Mevlana Meydanı'nda, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen binlerce vatandaş, burada sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Konyalı vatandaşlar, kadın erkek, genç yaşlı "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Buradaki etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Aksaray

Aksaray'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Kent Meydanı'nda akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim okunan, ilahiler seslendirilen etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Ali Kıyak, tüm Türkiye'de yaşanan birlik ve beraberlikten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Karaman

Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Darbe girişimine tepki gösteren katılımcılar, tekbir getirip ellerindeki bayrakları sallayarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Daha sonra ilahiler söylendi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, burada yaptığı konuşmada, meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti. İnsanların 15 Temmuz'dan beri bıkıp usanmadan meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürdüğünü ifade etti.

Meydana kurulan platformdaki ekrandan haberleri izleyen vatandaşlara Karaman Belediyesince çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

Yorumlar