Konya Günleri’nin açılışında adaylara yönelik sloganlar öne çıktı

İzmir’de Ege Bölgesi Konya Dernekleri Federasyonu (KONFED) tarafından düzenlenen 1. Ege Bölgesi Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına, belediye başkan adayları damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Konya Günleri’nin açılışında adaylara yönelik sloganlar öne çıktı

İzmir’de Ege Bölgesi Konya Dernekleri Federasyonu (KONFED) tarafından düzenlenen 1. Ege Bölgesi Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına, belediye başkan adayları damga vurdu. CHP’lilerin, "İzmir azizdir, Aziz kalacak" sloganına AK Partililer, "Binali gelecek, İzmir gülecek" sloganıyla karşılık verdi. Partililerin aksine başkan adayları ise birbirinin ellerini tutarak, yarışın centilmence geçeceği mesajı verdi.

Kültürpark’ta dört gün sürecek festivalin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, MHP adayı Murat Taşer, SP adayı Mehmet Ali Özüdoğru, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkan adayları ve çok sayıda Konyalı katıldı. Başkan Kocaoğlu, açılışın düzenlendiği salona yaklaşık 20 dakika gecikmeli geldi. Girişi sırasında kalabalık bir grup tarafından, "İzmir azizdir, Aziz kalacak" sloganı atıldı. Buna bazı kişiler tepki gösterdi. Kocaoğlu, rakiplerinin elini sıkıp geç kaldığı için özür dileyerek yerine oturdu. AK Parti adayı Yıldırım da salonda bulunan ve eli sargılı olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e, ne olduğunu sorarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Engin, “Küçük bir kaza, şu an gayet iyi.” karşılığını verdi.

Evsahibi olarak konuşma yapan KONFED Genel Başkanı Mehmet Aydoğan ise fuar alanını kendilerine tahsis ederek organizasyona destek veren Kocaoğlu’na teşekkür etti. Konya’nın sanayisi ve ticaretiyle gümbür gümbür yoluna devam eden bir şehir olduğunu belirterek, “Biz derneklerimizi, Konyamız'ın kültürünü, geleneklerini yaşatmak için kurduk ama asıl amacımız, yaşadığımız kent olan İzmir'e katkı koymaktır. İzmir’de dört gün dolu dolu program olacak. Konya’yı İzmir’e getirdik.” dedi.

Başkan Kocaoğlu da konuşmasında birlik beraberlik mesajı verdi. "Sayın Bakanım" diyerek söze başlayan Kocaoğlu, 76 milyon insanın birlik ve bütünlük içerisinde yaşaması gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birbirini sevmesi, geleneklerini göreneklerini bilmesi gerektiğini belirterek, “İzmir gibi Türkiye’nin en aydınlık kentinde yaşayan hiçbir hemşehrimizin etnik köken, bölge, mezhep, din, dil ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan, ülkenin en gelişmiş, aydınlık, batıya en açık kentinde biz barışa, kardeşliğe, birlikte yaşamaya harç olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Festivalde Mevlana’nın yaşam felsefesini, hoşgörüsünü, insan odaklı düşüncesini, yüzyıllardır Anadolu’yu aydınlatan, ışık tutan yaşam biçimini, ürettiği fikirlerin ve sevginin yaşanacağını ifade etti. Fuar alanının 365 gün İzmirlilerin emrinde olduğunu ve etkinliğe katkı yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Kocaoğlu, basın mensuplarından da bununla ilgili güzel haberler yapmalarını istedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde Konya-Ankara hızlı tren projesini hayata geçirdiğini anlattı. Konya ile ilgili özel anıları olduğunu, Konya’ya ilk hızlı trenin gidişinde yaşadığı heyecanı bugün gibi hatırladığını ifade eden Yıldırım, Konya-Ankara arasının 1,5 saatin altına ineceğini söylediğinde kendisi için, "Bu bakan hayal görüyor." dediklerini belirtti. Hızlı trenin Konya’nın turizm, ekonomi ve sanayisinin de gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Taraftarları tarafından konuşması sloganlarla kesilen Yıldırım, “Seçim kampanya sürecindeyiz. Bunlara girmek istemiyorum. Heyecanınızı anlıyorum. Heyecan rekabeti ve rekabet de hizmeti getirir. Bunun için İzmir çok şanslı.” diye konuştu. Konya’nın hoşgörünün ve sevginin şehri olduğunu vurgulayan Yıldırım, Mevlana’nın, “Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile seni sevmeli, sarılacak biri olmadığı zamanlarda biri sana sarılmalı, dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı. Dost dediğin fanatik olmalı.” sözlerini hatırlatarak konuşmasını bitirdi.

MHP adayı Taşer ve SP adayı Özüdoğru da birer selamlama konuşması yaptı. Açılış töreninin sonunda, festivale katkı sağlayanlara plaket takdim edilerek kurdele kesildi. Milletvekili Binali Yıldırım, soru sormak isteyen gazetecilere, "Daha sonra." diyerek oradan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar