Konya'da 29 avukata gözaltı kararı

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Denge Hukukçular Derneği üyesi 29 avukat hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da 29 avukata gözaltı kararı
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Denge Hukukçular Derneği üyesi 29 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Denge Hukukçular Derneği incelemeye alındı. Dernek üyesi 29 avukat hakkında "Anayasa'yı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete ve Türkiye Cumhuriyetine silahlı isyan" suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

Dernekte himmet parası toplandığı, yurt dışında oldukları belirlenen 3 öğretmenin, avukatların imamı oldukları, şüpheliler ve örgüt üyelerinin 17-25 Aralık sürecinin ardından cep telefonlarına yükledikleri özel program aracılığıyla görüştükleri, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Baro Başkanı Fevzi Kayacan'ın seçilmesi için çalıştıkları öğrenildi.

Bu arada, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmek için hazırlandığı belirtilen, "askeri darbe planı" olarak bilinen Balyoz soruşturmasının, FETÖ ile bağlantılı olduğu, zanlıların soruşturma açılması için FETÖ'nün hazırladığı metne imza atarak suç duyurusunda bulundukları bildirildi.

Öte yandan, Balyoz ve Ergenekon soruşturmaları başladığında örgüt üyelerinin Taraf gazetesine de abone olmalarının sağlandığı iddia edildi.

Operasyonda gözaltı işlemleri sürüyor.

Yorumlar