Konya'da 23 avukat gözaltına alındı

Konya'da haklarında gözaltı kararı verilen 29 avukattan 23'ü gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da 23 avukat gözaltına alındı
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Denge Hukukçular Derneği üyesi 23 avukat gözaltına alındı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Denge Hukukçular Derneği incelemeye alındı.

Dernek üyesi 29 avukat hakkında "Anayasa'yı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete ve Türkiye Cumhuriyetine silahlı isyan" suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.
Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında örgütün sözde "bölge imamı"nın da bulunduğu 23 avukat gözaltına alındı.

Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Dernekte himmet parası toplandığı, yurt dışında oldukları belirlenen 3 öğretmenin, avukatların "imamı" oldukları, şüpheliler ve örgüt üyelerinin 17-25 Aralık sürecinin ardından cep telefonlarına yükledikleri özel program aracılığıyla görüştükleri, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Baro Başkanı Fevzi Kayacan'ın seçilmesi için çalıştıkları öğrenilmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni devirmek için hazırlandığı belirtilen, "askeri darbe planı" olarak bilinen Balyoz soruşturmasının, FETÖ ile bağlantılı olduğu, zanlıların soruşturma açılması için FETÖ'nün hazırladığı metne imza atarak suç duyurusunda bulundukları bildirilmiş, Balyoz ve Ergenekon soruşturmaları başladığında örgüt üyelerinin Taraf gazetesine de abone olmalarının sağlandığı iddia edilmişti.

Yorumlar