Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temeli atıldı

Konya’da 60 diş üniteli ve 5 yataklı Ağız ve Diş Sağlığı Hastane’sinin temeli atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temeli atıldı

Konya’da 60 diş üniteli ve 5 yataklı Ağız ve Diş Sağlığı Hastane’sinin temeli atıldı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, hastaneyi, ileride ihtisas veren ağız ve diş sağlığı eğitim hastanesi statüsüne kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temel atma töreni, yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi. Törene; Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Konya milletvekilleri Mustafa Baloğlu ve Mustafa Kabakcı, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Teker katıldı.

"MERKEZİ BÜROKRASİ ÜZERİNDE AZİMLİ MÜCADELEMİZİN ZAFERİ"

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Teker, binanın temel atma aşamasına kadar yaklaşık 4 yıllık mücadele verdiklerini dile getirdi. Teker, “Bu binamızın şu hale gelinceye kadarki süreçte yoğun bir performans harcadık. Bu bina bir zafer eseridir. Ben öyle bakıyorum. Yerel siyaset ve bürokrasinin merkezi bürokrasi üzerinde azimle bir mücadelesi sonucunda ortaya çıkan bir zaferdir bu. Müsaade ederseniz olayı bu şekilde değerlendirmek istiyorum. İnşallah açılışını da kazasız belasız yaparız. Yüklenici firmaya da başarılar diliyorum.” dedi.

"60 DİŞ ÜNİTESİ VE 5 YATAK KAPASİTESİ OLACAK"

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, hastanenin 60 diş ünitesi ve 5 yatak kapasiteli olacağını açıkladı. ‘Konya sağlıkta bir üs olacak’ sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Küçükkendirci, yerel dinamiklerin merkezi dinamiklere ağırlıkla galebe geldiği bir mekanizma ile hastanenin temel atma aşamasına geldiklerini ifade etti. Erişilebilir bir hizmet sunma konusunda dengeli ve adaletli bir dağılım gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Küçükkendirci, “Halkımızın sağlıktan daha hızlı yararlanması için gerekli yatırımları yapıyor ve ülkemizde sağlık hizmetlerine erişim sorununu ortadan kaldırıyoruz. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde uygun olmayan şartlarda dişlerimizi feda ettiğimiz bir anlayıştan bugün her türlü tıbbi donanımla donanmış her dişin fonksiyonunu ve önemini artıran tedavi ve protez amaçlı çalışmalara ağırlık verdik. Bunun yanında, engelli çocuk ve yetişkinleri ağız ve diş hastalıklarını genel anestezi altında tedavi ederek yaşam kalitesini artırdık. Bugün ise tedavi merkezlerimizin bir üst basamağı olan diş hastanesinin temel atma törende birlikteyiz. Selçuklu Belediyemizin, İl Genel Meclisimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve Valiliğimiz eş güdümlü çalışmalarıyla sayın milletvekillerimizin de emeğiyle bugünlere geldik. Önümüzdeki günlerde ve yıllarda fiziki şartlarımızı, hekim ve personel ihtiyaçlarımızı en kısa zamanda en iyi hale getirerek, ihtisas veren ağız ve diş sağlığı eğitim hastanesi statüsüne kavuşturmak öncelikli hedefimiz.” şeklinde konuştu.

"SELÇUKLU BELEDİYESİ 3 MİLYON TL’LİK KAYNAK AKTARDI"

Temel atma törenine katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ilçenin önemli bir tesise daha kavuştuğunu ifade ederek, “Selçuklu Belediyesi, bu işin başlangıcından itibaren paydaş oldu. Projesi belediyemiz tarafından çizildi ve yaklaşık 3 milyonluk bir kaynak aktardık. İnşallah bölgeye hizmet edecek bir tesis kazanıyoruz. Tesisin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

"BALIKESİR İL ÖZEL İDARESİ’NDEN 82 BİN TL DESTEK ALDIK"

Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi ise projenin gerçekleşmesi için çok büyük gayret sarf edildiğini vurguladı. Projenin gerçekleşmesi için Bakanlığın 17 milyonluk bir maliyetle taahhüt ettiğini söyleyen Selvi, “Ama ihale bedelini de bizim taahhüt etmemiz gerekiyordu. Öncelikle il özel idaremizin planına aldığımız bu çalışmayı, bedelini tamamlayabilmek için Balıkesir İl Özel İdaresi’nden bile 82 bin liralık destek aldık. Yine Ankara İl Özel İdaremizden aldığımız destekler ki bu ödeneklerin Konya’mıza gelmesinde değerli vekilimiz Mustafa Baloğlu’nun önemli katkıları oldu. Yine Selçuklu Belediyesi’nin hem arsasını vermesi hem bedeline destek olmasının yanı sıra kalan ödeneği de İl Özel İdaresi olarak biz tamamladık. 312 bin lira gibi bir bedeli de ayırarak proje çalışmaları sonrasında ihale etmeyi başardık.” ifadelerini kullandı.

ARSA SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da hayırlı bir hizmeti zorlu bir havada gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bu yıl içerisinde hastanenin açılışını gerçekleştireceklerini aktardı. Ağış ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin, Konya ve bölgeye hitap edecek tesis ve hastane niteliğinde olacağını anlatan Baloğlu, şu bilgileri verdi: “Hastane’nin 60 ünitesi ve 5 yatağı olacak. Genel anesteziyle hastalar burada tedavi imkanı bulabilecek. 8 bin 200 metre kapalı alanı var. Bölgenin en modern ağız ve diş sağlığı merkezi olacak. Arsanın temininde ve katkısından dolayı Selçuklu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisimiz buraya çok büyük destek verdi. Geri kalan yapımı da Sağlık Bakanlığımız üstlendi.”



CİHAN

Yorumlar