Konut satışlarında Türk Lirası'na dönüldü

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, "Konut satışlarının yüzde 90’nı Türk lirası üzerinden yapılıyor." diye konuştu. TÜİK’in verilerine göre Kayseri’de 2014’ün ilk gününden bugüne 8 bin 818 konut satıldı. Nisan...

Google Haberlere Abone ol
Konut satışlarında Türk Lirası'na dönüldü

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, "Konut satışlarının yüzde 90’nı Türk lirası üzerinden yapılıyor." diye konuştu.

TÜİK’in verilerine göre Kayseri’de 2014’ün ilk gününden bugüne 8 bin 818 konut satıldı. Nisan ayında bin 857 konut yeni sahipleriyle buluştu. Konut satışları ise kentte döviz üzerinden yapılıyordu. Son yıllarda bu gelenek ortadan kalkmaya başladı. Özellikle dövizin yükselmesi nedeniyle konut fiyatları Türk lirası bazına döndü. Türk lirasına dönmesinin ardından konut satışlarında artış gözlemlendi. Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, daha önceleri Kayseri’de konut satışlarının döviz üzerinden yapıldığını belirterek, "Vatandaşlar bütün işlerini Türk lirası ile yaparken konut alımında döviz ile işlem yapmak zorunda kalıyordu. Konut satışında önceleri konut satışının yüzde 70’i döviz üzerinden gerçekleşiyordu. Yıllardır empoze edilen bu durumu yok etmeye çalışıyoruz. Şu anda Kayseri’de döviz ile konut satışı bitmiş durumda." diye konuştu.

Atasoy, "Sektörde konut satışlarının tamamı Türk lirası üzerinden yapılıyor. Satışların yüzde 90’ında artık Türk lirası baz alınıyor. Önceleri 100 bin avroya alınan bir evin 50 bin avrosunu 10 gün sonra vermek isteyen vatandaş, o zamanda dövizin artması nedeniyle sıkıntı yaşıyordu. Döviz ile satışta vatandaş mağdur oluyordu." dedi. Döviz ile işyerleri satıldığını belirten Atasoy, yüzde 10’luk bir kısımda döviz ile satış yapıldığını belirtti.

CİHAN

Yorumlar