"Konuşmalar Ağrı Dağı Kadar Gerçek"

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a : TİB kayıtlarını yayınlayın

Google Haberlere Abone ol
"Konuşmalar Ağrı Dağı Kadar Gerçek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu; "Bu olaylar meydana geldiğinde ben Recep Tayyip Erdoğan için özel bir deyim kullanmıştım 'Başçalan' diye. Artık bugün anladık ki kendisi 'başçalan'. Dün internete düşen ses kaydı bütün gerçeği ortaya koyuyor' dedi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu, bugünün yeni bir gün olduğu söyleyerek, Anayasa'dan bazı maddeleri okudu. Kılıçdaroğlu; 'İzin verirseniz Anayasanın birkaç maddesine değinmek isterim. Birinci madde 'Türkiye Devleti bir cumhuriyettir' Ve önemli bir madde; 'Anayasa der ki hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz'. Seçimle bir iktidar gelir. Devlet olmaz, devleti yönetir. Başbakan’ın görevi, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüksek hak ve menfaatlerini gözetmek. Genel ahlakı ve kamu düzenini muhafaza etmek. Ahlak kavramı Başbakan’ın görevleri arasına girmiş durumdadır. Kendisi topluma örnek olacak' dedi. 
Kılıçdaroğlu şunları söyledi; '17 Aralık yolsuzluk operasyonu. Bütün dünya biliyor. Bilmek istemeyen bir kişi var. Onunda artık cilaları ağır ağır dökülüyor. Utanmıyor da zaten. Farklı bir insan, bizim halkımızın alışık olmadığı bir tip bu. Başbakan bir açıklama yaptı 'Oğlum Bilal'in üzerinden bana ulaşmaya çalışıyorlar' dedi. Toplum bunu pek anlayamadı. Oğlunun neyi varki onun üzerinden Başbakan'a ulaşmaya çalışıyorlar. Bugün bu tablo çok daha net önümüzde duruyor.Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu kapatmaya çalışıyorlar. Çünkü yolsuzluğun ve rüşvetin boyutları o kadar büyük ki bunu örtecek bir bez, daha dünyada üretilmedi. Bu olaylar meydana geldiğinde ben Recep Tayyip Erdoğan için özel bir deyim kullanmıştım 'Başçalan' diye. Artık bugün anladık ki kendisi 'başçalan'. Dün internete düşen ses kaydı bütün gerçeği ortaya koyuyor' dedi. Kılıçdaroğlu, bu sözlerinin ardından dün akşam internete düşen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu arasındaki konuşma olduğu iddia edilen ses kaydını grup toplantısında dinletti.

Yorumlar