"Konunun hasıraltı edilmemesini istiyoruz"

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Türkiye gündemini oluşturan yolsuzluk operasyonu için sivil toplum örgütü olarak takip ettiklerini ve temiz toplum, temiz siyaset istediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
"Konunun hasıraltı edilmemesini istiyoruz"

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Türkiye gündemini oluşturan yolsuzluk operasyonu için sivil toplum örgütü olarak takip ettiklerini ve temiz toplum, temiz siyaset istediklerini belirtti. Argunşah, “Ülke gündemini oluşturan konunun hasıraltı edilmemesini istiyoruz. Varsa suçlu devletimin gereğini yapmasını istiyoruz.” dedi.

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılında yaptıkları çalışmalarla ödül almaya layık görülenlerin belirlendiğini, cuma günü de Elit Düğün Salonu'nda düzenleyecekleri törenle ödüllerin sahiplerine verileceğini bildirdi. Prof. Dr. Argunşah, Moğolistan'daki Orhun Abideleri'nin bir benzerini bulan ekibin başındaki Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın görsel bir sunum yapacağı törende, Bilim, Kültür ve Yardımsever kategorilerinde ödüllerin verileceğini de kaydetti.

Türkiye gündemini de değerlendiren Prof. Dr. Argunşah, İstanbul'da başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili açıklamada bulundu. Bu soruşturmanın, ucu nereye kadar gidiyorsa, gidilmesi gerektiğini anlatan Argunşah, sivil toplum kuruluşu olarak beklentilerini şöyle sıraladı: “Suçlular varsa hukuka uygun bir şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Biz siyasi bir parti değiliz, ancak bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde yaşayan 76 milyonun haklarını savunmak ve korumak adına bunları da dile getirmemiz gerekir. Biz temiz bir toplum, temiz bir siyaset istiyoruz. Bu nedenle hukuk kuralları içerisinde bu soruşturmanın tamamlanmasını ve suçlular varsa ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Herkesin, siyasetçiden başlamak üzere toplumun her kesiminin temiz olmasından yanayız. Bu gündemimizin olmaması ve hasıraltı edilmemişi ya da sümen altı edilmemesi, devletimizin ne yapması gerekirse onu yapacağını, yapması gerekir diye düşünüyorum.”

Prof. Dr. Argunşah, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'yle ilgili de son zamanlarda bir takım sorunlar yaşandığını hatırlatarak, “Maalesef son zamanlarda Güneydoğu Anadolu bölgemiz, başka bir ülkenin adıyla anılır oldu. Bu bizi çok rahatsız ediyor. Devlet ve hükümet yetkililerimizin bu duruma bir an önce dur demesi ve bir çözüm üretmesi gerekir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar