Konteyner kentte kalanlardan TBB Feyzioğlu'na teşekkür

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın 146'ncı yıldönümü töreninde, Van'da konteyner kentte kalanların sorunlarını dile getirmesini konteyner kent sakinlerini memnun etti. Konteyner kent sözcü Ali Ahi, “3 yıldır...

Google Haberlere Abone ol
Konteyner kentte kalanlardan TBB Feyzioğlu'na teşekkür

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın 146'ncı yıldönümü töreninde, Van'da konteyner kentte kalanların sorunlarını dile getirmesini konteyner kent sakinlerini memnun etti. Konteyner kent sözcü Ali Ahi, “3 yıldır konteynerde kalıyoruz. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu durumumuzu dile getirdiği için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş ilçesinde depremzedelerin geçici barınmaları için yaklaşık 30 bin konteynerle, 34 konteyner kent kuruldu. Bu konteyner kentlerde de 175 bin kişi yaşamaya başladı. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 17 bin 489 konut kademeli olarak teslim edildi. Bu konutlardan yaklaşık 2 bini de kiracı olan depremzedelere kurayla dağıtıldı.

Kendilerine de kalıcı konut verilmesini isteyen bazı aileler de yaklaşık 3 yıldır Anadolu konteyner kentte yaşamaya devam ediyor. Bu aileler Van Valiliği'nin kira yardımını kabul etmiyor. Burada kalan ailelerin sözcüsü Ali Ahi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasının kendilerine çok mutlu ettiğini söyledi.

Van ve Hakkari barolarını ziyaret etmek için geçen 22 Nisan'da, Van'a gelen Fevzioğlu, bu sırada konteyner kentte kalan aileleri de ziyaret etti. Sık sık basın açıklamaları yaparak sorunlarını dile getiren depremzede 44 aileden 9 kişi, Fevzioğlu'nun ziyaretinin ardından 29 Nisan'da sorunlarını dile getirmek üzere Ankara'ya gitti.

Fevzioğlu'nun bugün Danıştay'daki kuruluş yıldönümü töreni sırasında, "Zat-ı Alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere, üzerimde bir selam borcu var. Van'da konteyner kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı" demesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sinirlenmesine neden olurken, gözleri de yeniden Van'daki konteyner kente çevirdi.

Van Anadolu Konteyner Kent sakinlerinden TBB Başkanı Feyzioğlu’na destek geldi. Van Anadolu konteyner kentinde kalan 44 ailenin sözcülüğünü yapan Ali Ahi, bugünkü tartışmalardan sonra açıklamalarda bulundu. Ahi, barınma sorunlarına çözüm bulmak için Ankara'ya gittiklerini ve Feyzioğlu ile görüştüklerini belirterek, "Ankara'da STK temsilcileri, çeşitli sendikalar ve Barolar Birliği'ni ziyaret ettik. Burada Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ile görüştük ve sorunlarımızı dile getirdik. Feyzioğlu, bugünkü konuşmasında olaya insani olarak yaklaşmıştır. Burada yaşayan insanların deprem öncesi de barınma sorunları vardı. Deprem sadece buna vesile oldu. Yıllardır Van'da ve bölgede devam eden barınma, işsizlik, sağlık ve psikolojik sorunlar, bölgede had safhadadır ve bu bir gerçektir. Bu sorunlara çözüm bulunmasını istiyoruz. Erdoğan, Van'ı 2 defa ziyaret etti. Biz kendisi ile görüşmek istedik, ancak polis müdahalesi ile karşılaştık. Başbakan'ın şunu bilmesi gerekiyor, kendi partisinin buradaki yönetimi ve idareciler, bu konuyu çarptırmaktadırlar. Ankara'ya sağlıklı bilgiler gitmiyor. Akıllarında bir soru işareti varsa gelip burayı görmelerini istiyoruz."

CİHAN

Yorumlar