KONDA Müdürü Ağırdır: AK Parti İlk Kez Azınlıkta

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, araştırmalarında ilk kez AK Parti karşıtlarının oranının, AK Parti yandaşlarını geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
KONDA Müdürü Ağırdır: AK Parti İlk Kez Azınlıkta

KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, toplumun yüzde 60'a yakınının kutuplaşma içerisinde olduğunu vurgulayarak 'Kutuplaşma oranlarına baktığımızda geçmiş zamanlarda AK Parti yandaşları yüzde 35 iken AK Parti karşıtları yüzde 25'lerdeydi. Son yaptığımız tetkikte ise bu nispet aksine döndü. Toplumda tedirginlik ve huzursuzluk var; lakin bunun oy oranlarına yansıyıp yansımayacağını şimdiden ifade etmek aşırı mümkündür değil' dedi.

'YANDAŞLARIN ORANI DÜŞTÜ'

Geçtiğimiz zamanlarda yaptıkları tetkiklerde çıkan oranların aksine döndüğünü dile getiren Ağırdır, 'AK Parti karşıtlarının oranı yüzde 35'e çıkarken yandaşların oranı yüzde 25'e düştü. Ülkenin üçte birisi halen kutuplaşmanın dışında. Bu şahısların seçimlerde ne karar vereceğini bilmiyoruz; lakin bu netice dahi mühim bir değişiklik. 5 yıldır ölçtüğümüz bu endekste ilk kere AK Parti yandaşları azalmış oldu' diye konuştu.

'TOPLUM HUZURSUZ'

Toplumda gerginliğin olduğuna dikkat çeken Ağırdır, AK Parti hükümetinin ve bilhassa Recep Tayyip Erdoğan'ın son 2 yılda kullandığı dilin bu kutuplaşma oranlarının değişmesinde tesirli olduğunu vurguladı. 'AK Parti'nin her şeyden öncelikle parlementoda ezici çoğunluğu var; lakin her şeyi torba kanunlarla yürütebiliyor. Kutuplaşmadan ötürü en küçük bir sorun bile, aşırı doğru yerinde bir değişiklik dahi aşırı keskin tyükselişmalara yol açıyor. diyen Ağırdır, bunun siyasal kutuplaşmanın bir sonucunda olduğunu söyledi.

'SON YAŞANANLAR TEDİRGİNLİK ÜRETTİ'

Erdoğan'ın Gezi Parkı Direnişi esnasında 'Yüzde 50'yi zor tutuyorum', 'Biz ve onlar' bu şeklinde izahatların 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları esnasında geliştirdiği dilin müşterilerini giderek keyifsiz etmeye başladığını söz eden Ağırdır; hariç politika, ekonomi, açılım sürecinde somut adımların atılamaması bu şeklinde durumların da toplumda tedirginlik ürettiğini söyledi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar