Koncuk: Hükümet, 28 Şubat sürecindeki fişleme anlayışını uyguluyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin 28 Şubat diyerek iktidara geldiğini ama 28 Şubat sürecindeki insanları fişleme anlayışını uyguladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Koncuk: Hükümet, 28 Şubat sürecindeki fişleme anlayışını uyguluyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin 28 Şubat diyerek iktidara geldiğini ama 28 Şubat sürecindeki insanları fişleme anlayışını uyguladığını söyledi.

TÜYAP Adana Fuar Alanı’ndaki Türkiye Kamu-Sen Büyük Adana Buluşması’nda konuşan İsmail Koncuk, ülkede son günlerde yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu belirtti. 28 Şubat diyerek iktidara gelenlerin maalesef 28 Şubat sürecindeki insanları fişleme anlayışını Türkiye’de uyguladıklarını ifade eden Koncuk, “Yani siz darbecilerin usullerinin yanlış olduğunu anlatarak milletten oy alacaksınız ama benzeri bir anlayışı kamu kurum ve kuruluşlarında aynen uygulayacaksınız. Bu anlayış sakat bir anlayıştır. Demokrasiyi özümsemiş, demokrasiye gönülden bağlı insanların vatandaşları ayrıma tabi tutması, siyasi görüşlerine göre, ideolojik duruşlarına göre fişlemesi, onları makam mevki sahibi yapmamak için elinden gelen her türlü kanun yönetmelik gibi çalışmaları yapması kabul edilemez. AK Parti iktidarı yıllardır ileri demokrasi nutukları atarak Türkiye’yi kucakladıklarını söyleyerek milletimizi kandırmaktan başka bir şey yapmamışlar. Bunlar bizi üzüyor.” dedi.

Siyasi iktidarların hangi anlayıştan olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her bir bireyine, vatandaşına ülkenin vatandaşı olarak saygı duyup kucaklaması gerektiğinin altını çizen Koncuk, “Bunu başaramayan iktidarların ülkede huzuru, mutluluğu sağlayabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Türkiye, her gün huzursuzlukların arttığı, gün geçtikçe de bu huzursuzlukların zirve yaptığı bir ülke haline geliyor. Bu huzursuzluğun sonucu nereye kadar gider diye sormamız gerekir. Bunlar şunu gösteriyor, bu ülke iyi yönetilmiyor.” diye konuştu.

"HIRSIZLIK YAPANLARIN TAKDİR EDİLDİĞİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİK"

Ülkede son günlerde bir hırsızlık olayının ortaya çıkarıldığını ifade eden Koncuk, “Bir hırsızlık ortaya çıkarıldı, ayakkabı kutularında milyon dolarlar ortaya çıkarıldı, çalanlar suçsuz, tespit edenler suçlu pozisyonuna düşürüldü bu ülkede. Böyle bir ülke olabilir mi, böyle bir yüzsüzlük olabilir mi? Hırsızlık yapanların neredeyse takdir edildiği bir ülke haline gelmesi Türkiye’nin bu ülkede yaşayan her bir vatandaşı yakından ilgilendirmesi gereken bir husustur. Türkiye bu anlayışla yoluna devam edemez. Siyasi iktidar, muhalefet partileri bu keşmekeşin nasıl son bulması gerekiyorsa fikirlerini ortaya koymalı, Türkiye bunu tartışmalı. Türkiye’ye huzur verecek tek yolun millet iradesine başvurmak olduğuna inanıyoruz. Şuanda yaşayacağımız tüm pislikleri millet iradesinin temizleyeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

"TIR OLAYI ÜLKEMİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİ"

Hatay’da yaşanan MİT mensuplarının Cumhuriyet Savcısı’na bir TIR'ı aratmaması olayına da değinen Koncuk, “TIR meselesi Türkiye’nin yönetilme acziyeti içerisinde olduğunu gösteren bir durumdur. Bu TIR meselesi maalesef ülkemizi dünyaya rezil etmiştir. Türkiye’de maalesef çift başlı yönetimin olduğu algısını güçlendiren bir algı oluşturmuştur. TIRın içerisinde ne olduğunu, kimlere gittiğini bilmiyoruz. TIR'ın içerisinde hayra giden maddeler olsaydı, savcının aramasına izin verilirdi. TIR meselesi içerisinde, Türkiye’de gerçekten paralel bir yapılanma var mı sorgulamasını yapmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü devlet hangi malzemeyi gönderirse gönderiyor bilmiyoruz. Eğer silah gönderiyorsa, Türkmenlere gönderildiğini iddia etti Dışişleri Bakanı, Türkmenlere gittiğini de bilmiyoruz. El Kaide'ye gitme ihtimali de diğer gruplara gitme ihtimali de var, bunu bilmiyoruz. Ama dünya kamuoyu önünde mahcup olmamız önemli olmakla birlikte, bir de Türkiye’nin devlet olarak bir işi eline yüzüne bulaştırmadan yapamadığını görmekte söz konusu hale geldi. Acı verici bir durumdur, acı verici bir tablodur.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar