Konak’ta işportaya karşı ortak mücadele edilecek

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kaymakam Ahmet Önal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Akkaş, İlçe Müftüsü Zeki Aksoy ve kaymakamlığa bağlı birim müdürlerini makamında misafir etti.

Google Haberlere Abone ol
Konak’ta işportaya karşı ortak mücadele edilecek

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kaymakam Ahmet Önal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Akkaş, İlçe Müftüsü Zeki Aksoy ve kaymakamlığa bağlı birim müdürlerini makamında misafir etti. İzmir’in kalbi Konak için birlikte ve uyum içinde çalışma kararının alındığı toplantıda, işporta ve kaldırım işgalleri de masaya yatırıldı. Şehri ilgilendiren her mesele gibi bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve emniyet güçleriyle beraber çalışmak gerektiğinin altını çizen Pekdaş, “İzmir’in birçok bölgesinde işporta ve kaldırım işgallerinin yarattığı sorun var. Alsancak, Kıbrıs Şehitleri ve Kemeraltı gibi önemli bölgelerimiz, bu yüzden çözülmesi gereken pek çok sorunla başbaşa yaşıyor. Yeni dönemde işbirliklerine açık olmak durumundayız. Şehirde yaşamanın güvenini, güzelliğini ancak böyle yaşatabiliriz.” dedi.

Yetkililerin yetkilerini kullanırken diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olması gerektiğini söyleyen Başkan Pekdaş, bu işbirliğinin iş yapma kültürünü de geliştirileceğini belirtti. Pekdaş, “Biz kurumlara seçilen insanlar, demokrasilerde birarada çalışmalıyız. Yetki tek elde toplanmasın. Farklı kurumlar, işbirliği içinde hizmetlerini yerine getirsinler ve birbirlerini denetlesinler. Demokrasi ve hukuk devleti, ancak bu mantıkla örgütlenebilir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar