Konak, yeniden ESOB başkanı seçildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Olağan Genel Kurul’nda tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Abdülkadir Konak güven tazeledi. Konak, genel kurulda yaptığı konuşmada 2010 yılında ESOB Başkanı seçildiğinden...

Google Haberlere Abone ol
Konak, yeniden ESOB başkanı seçildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Olağan Genel Kurul’nda tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Abdülkadir Konak güven tazeledi.

Konak, genel kurulda yaptığı konuşmada 2010 yılında ESOB Başkanı seçildiğinden bu yana verdiği sözleri tuttuğunu söyledi. Konak, aktif esnaf ve sanatkar sayısının 17 bin 460 olduğunu, bununda nüfusun yüzde 2,44’ünü oluşturduğunu belirterek, 81 il içerisinde 26’ncı sırada olduklarını anlattı. Esnaf ve sanatkarın yüzde 10’unu oluşturan bayanların eskiden ilk 5 yılda işi bırakma oranını yüzde 85’lerden yüzde 42’ye çektiklerini ifade eden Konak, 5 yılı doldurmadan işi bırakan kişilerin oranın ise yüzde 16,57 olduğunu kaydetti.

Konak, devletin ve hükümetin esnaf ve sanatkarları desteklemesi gerektiğini belirterek, "Avrupa’da olduğu gibi bizde de 100 yıllık işletmeler görmek istiyoruz. Bunlar devletimizin esnaf ve sanatkara vereceği desteğe bağlıdır. Bu desteklerin artmasını bekliyoruz. Bizler ESOB olarak binası, eğitim altyapısı, çalıştırdığı personel, hizmet kalitesi ve diğer faaliyetleriyle birliğimizin ilk 5 birlik içinde yeralmaktadır.” dedi.

ESOB’un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Abdulkadir Konak, Hasan Mutlu, Attila Kocaşaban, Ceylan Güler, Muzaffer Aşık, Burhan Özdemir, Ahmet Tan.

CİHAN

Yorumlar