Konak Belediye Başkanı Tartan’ın babası vefat etti

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın babası Fikret Tartan (76) yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Konak Belediye Başkanı Tartan’ın babası vefat etti

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın babası Fikret Tartan (76) yaşamını yitirdi. İzmir kültür sanat dünyasının simge isimlerinden, tiyatrocu- yazar ve Devlet Tiyatroları eski İzmir Bölge Müdürü Fikret Tartan, Türk tiyatrosunun tarihini yazan, tiyatro dünyasının duayen sanatçı ve yönetmenlerinden biriydi.

Yine devlet tiyatrosu sanatçısı Melek Tartan’la evli olan 76 yaşındaki Fikret Tartan, Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde düzenlenecek törenden sonra Karşıyaka Beşikçioğlu Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bir dönemin “radyo tiyatrosu, “arkası yarın”, “unutulmayan hatıralar”, gibi önemli yayınlarının hazırlayıcısı ve yapımcısı olarak da görev yapan, Türkiye’nin ilk özel tiyatrosu olan Başkent Tiyatrosu’nu kuran, devlet tiyatrolarında çok sayıda oyunda rol alan ve sahneye koyan ve tiyatroya katkıları nedeniyle çok sayıda ödülün de sahibi olan Fikret Tartan, son olarak Tiyatro’nun özelleştirilmesi sürecinde Türk Devlet Tiyatrosunun tarihini de yazarak önemli bir boşluğu doldurmuştu.
CİHAN

Yorumlar