Konaç: 'Bu millete bu kadar demokrasi fazla' moduna geri döndük

Kayseri Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yapısı ile ilgili hükümet tarafından değiştirilmek amacıyla hazırlanan yeni kanun teklifi ve bunun konuşulduğu meclisteki komisyonda çıkan kavga ile ilgili sosyal paylaşım.

Google Haberlere Abone ol
Konaç: 'Bu millete bu kadar demokrasi fazla' moduna geri döndük

Kayseri Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yapısı ile ilgili hükümet tarafından değiştirilmek amacıyla hazırlanan yeni kanun teklifi ve bunun konuşulduğu meclisteki komisyonda çıkan kavga ile ilgili sosyal paylaşım sitesinde yaptığı değerlendirmede, "Bu millete bu kadar demokrasi fazla moduna geri döndük." dedi.

Sosyal Paylaşım sitesindeki hesabından açıklamalarda bulunan Fevzi Konaç, şu ifadeleri kullandı: "Bu meret kavram, kanunlarda durduğu gibi durmuyormuş demek ki. Onu anlamış olduk. 'Bu millete bu kadar demokrasi fazla' moduna geri döndük. HSYK işinde ne yazık ki attığımız adım benim anladığım budur. Aslında iktidar gelecek tepkilere göre belki hatasını anlayarak geri adım atacak ama... (affedersiniz) mahallenin sıpaları dik dursa! Adam konuşuyor. 'Efendim hükümetin teklifi bence çok makul. Çünkü seçilerek gelen ve halka hesap verecek biri olan bakanın tüm yetkileri kullanmasında ne mahsur var?' İnsanın neler söyleyesi geliyor ama...Böyle olunca akıllar ve sağduyu yerine yumruklar konuşuyor. Vatandaşa uyarımdır. Vekil adaylarını belirlerken güçlü, kuvvetli, pazuları sağlam ve hatta dövüş sporları bilen adaylar daha makul tercih olur. Görülen o ki daha çok kaba kuvvet konuşuyor Meclisimizde."

Fevzi Konaç, son gelişmelerin, siyasetçi için asıl tehlike muhalefet ve rakiplerin olmadığını gösterdiğini belirterek, "Yıllarca görev yapıyor, riskler alıyor ve hizmet ediyorsunuz. Kimse bir suistimalinizi ve gayrimeşru icraatınızı bulamıyor. Bu güven içinde asıl tehlikenin aileniz olabileceği aklınızın ucuna bile gelmiyor. Sonuç ortada... Tarih göstermiştir ki; kimi Peygamberler bile çocukları ile imtihan olmuştur. Kimi siyasiler en büyük yıpranmaları aile bireylerinden yaşamıştır. Hadi eşi, çocukları, kardeşleri anladık da; bu bacanak nerden çıktı. Ulaştırma Bakanı birçok hayırlı icraat yaptı diye algılanırken. Bacanak darbesi ile karşı karşıya. Yazık. Demek ki; duaya aile ve yakınlarımızdan başlamalı imiş, onu anlıyoruz. Rabbimiz bizi ve ailemizi cehennem ateşinden koru ve nefsimize uydurma."

"ANAYASA REFERANDUMU GÜNLERİNİ HATIRLAYIN"

Anayasa referandum günlerini hatırlatan Fevzi Konaç, HSYK’nın yapısı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "HSYK’nın yapısının demokratik hale getirilmesi ve bağımsız yargı için bu değişikliğin yapılması allanıp pullanıp nasılda anlatılmıştı. Ve doğru bir adımdı. Yargının etkilerden uzaklaştırılması hedeflenmişti. Kendi içinde bir takım kusurları olmakla beraber, yargının üzerindeki gölgeleri kaldırma adına önemli bir adımdı. Şimdi ise kişilerin hataları yüzünden, sistem sorgulanıyor ve allak bullak ediliyor. Elbette yargı vesayetini kabul etmemiz mümkün değil. Ama bunun çözümü, bu gücü tek başına iktidara vermek olabilir mi? İktidar kim olursa olsun bu çok tehlikeli bir durumdur. Acı olan bir başka tablo ise millet olarak çabuk unutuyoruz. Hakları verirken de iktidarı alkışlıyoruz, geri alırken de 'bir bildikleri vardır' kredisi açıyoruz. Kargalar kılavuz olmuş, affedersiniz ama o yüzden de burnumuz çıkmıyor."
CİHAN

Yorumlar