"Kömür, şimdiye kadar içimizi ısıtıyordu, şu günlerde içimizi yakıyor."

Canik Başarı Üniversitesi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia sebebiyle anma etkinliği düzenledi.Saat 12:00'de kampüs alanında öğrenci ve öğretim görevlilerinin katılımıyla düzenlenen anma etkinliğinde öğrenciler kömür parçalarıyla...

Google Haberlere Abone ol
"Kömür, şimdiye kadar içimizi ısıtıyordu, şu günlerde içimizi yakıyor."

Canik Başarı Üniversitesi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia sebebiyle anma etkinliği düzenledi.

Saat 12:00'de kampüs alanında öğrenci ve öğretim görevlilerinin katılımıyla düzenlenen anma etkinliğinde öğrenciler kömür parçalarıyla yere 8 metreye 5 metre genişliğinde 'Soma dularımızda' yazısı yazdı. Öğretim üyelerinin de eşlik ettiği etkinlik daha sonra Başarı Vakfı Başkan Yardımcısı Nevzat Yüksel'in konuşmasıyla devam etti.

Kömürün şimdiye kadar içimizi ısıttığını, son günlerde ise içimizi yaktığını söyleyen Yüksel, Peygamberlikten sonra en yüksek makamın şehitlik makamı olduğuna vurgu yaprak, "Soma'da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına ise sabır diliyoruz. Hayatı can damarından kavramış bir milletin torunlarıyız. Geçmişimiz, paylaşılmış nice acılarla dolu. Paylaştıkça bir olduk, birlik olduk. Bu acıyı da o yüzden beraber paylaşacağız, hissedeceğiz. Umarım Allah aynı acıyı tekrar milletimize yaşatmaz." diye konuştu.

Törenin ardından kılınan cuma namazı ile birlikte faciada hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

CİHAN

Yorumlar