Kömür ocakları konsunda halk daha fazla bilgilendirilecek

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ve maden şirketleri arasında şeffaflık inisiyatifi kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Kömür ocakları konsunda halk daha fazla bilgilendirilecek

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ve maden şirketleri arasında şeffaflık inisiyatifi kuruldu. Konu hakkında konuşan Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, “Maden çalışmalarından etkilenen insanlara dürüst davranılmasını birlikte sağlamış olmak istiyoruz.’’ diye konuştu. Linyit kömür ocakları nedeniyle en son Mönchengladbach-Aachen-Neuss üçgeni arasında 48 kilometrekare alanın kazılması planlanmıştı. Bu alandan 1,3 milyar ton ağırlığında linyit kömürünün elde edileceği düşünülüyor.

Kömürler değerlendirildikten sonra söz konusu alanlara ağaçlar ve fidanlar dikilerek, yeniden canlandırılıyor. Bu alanların çevresindeki köyler ise yeni bölgelere taşınmak zorunda kalıyor. Yeni inisiyatife göre KRV eyaleti ve şirketler kömür ocakları planları ve bu ocaklarının etkileri hakkında vatandaşları bilgilendirmek zorunda kalacaklar. Ayrıca toz oranın da azaltılması gerekecek ve vatandaşlarla diyalog kurulmaya çalışılacak. CİHAN

Yorumlar