Kömür ocağının önünden ailelerin feryadı yükseliyor

Manisa'nın Soma ilçesinde faciada yakınlarını kaybeden ve olayın meydana geldiği kömür ocağının önünde bekleyen vatandaşların feryadı yürekleri dağlıyor. Arama kurtarma ekipleri, son birkaç saat içinde onlarca işçinin cansız bedenini...

Google Haberlere Abone ol
Kömür ocağının önünden ailelerin feryadı yükseliyor

Manisa'nın Soma ilçesinde faciada yakınlarını kaybeden ve olayın meydana geldiği kömür ocağının önünde bekleyen vatandaşların feryadı yürekleri dağlıyor. Arama kurtarma ekipleri, son birkaç saat içinde onlarca işçinin cansız bedenini ocaktan çıkardı. Yakınlarından sevindirici bir haber alabilmek için dünden beri kömür ocağının kapısında umutla bekleyen acılı vatandaşlar artık ayakta duramıyor.

Arama kurtarma ekipleri tarafından sedyelerde dışarı çıkarılan madencilerin cansız bedenleri ambulanslarla Kırkağaç ilçesine naklediliyor. Bu arada yakınlarının cansız bedenlerini görenlerin feryadı ise yürekleri dağlıyor. Kömür ocağı önünde bekleyenler gözyaşlarını tutamıyor. Yakınlarının cenazelerini görenler ve baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Yakınlarından haber alamayan vatandaşlar AFAD’a ait mobil Koordinasyon Merkezi’ne asılan isimlere bakıyor. Öte yandan Türkiye’nin bir çok merkezinden bölgeye arama kurtarma araçları, gıda malzemeleri ve sağlık ekipleri sevk edilmiş durumda. Kömür ocağının önünde onlarca ambulans hazır bekletiliyor.

Kimse Yok Mu Derneği, Kızılay, İHH, İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa ve Balıkesir Büyükşehir Belediyeleri bölgede su, meyve suyu, çeşitli kumanyalar, çay, simit gibi gıda malzemeleri dağıtıyor. CİHAN

Yorumlar