Komşuları Kurtartı

Yalnız yaşadığı dairesinde yangın çıkan yaşlı adam, komşularının olaya anında müdahale etmesiyle kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Komşuları Kurtartı

YANGIN ÇIKTI

Olay dün saat 15:50 sıralarında Beyoğlu Camiikebir Mahallesi, Tabakhane Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın üçüncü katında meydana geldi. Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Cengiz Kantürk'ün oturduğu dairede henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. 

KOMŞULAR İTFAİYE, AMBULANS BEKLEMEDEN İÇERİ DALDI 

Çevredeki vatandaşlar durumu önce itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Vatandaşlar daha sonra Kantürk'ün yaşadığı daireye çıkarak alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Yangının müdahalenin ardından söndürülmesi üzerine vatandaşlar yoğun dumana aldırmadan vücudunda yanıklar bulunan yaşlı adamı kucaklayarak dışarı çıkardı. Acı içinde bağıran yaşlı adam orada bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

ESNAFIN YANGIN TÜPÜYLE MÜDAHALE

Cengiz Kantürk'ün evinde çıkan yangına ilk müdahalede bulunan ve onu dışarı çıkaranlardan mahalle sakini Ethem Sakal ise olayı şöyle anllattı: "Dükkanda oturuyordum bir anda çığlıklar atarak koşturmasına çıktım. Hemen yukarı yanan daireye çıktığımda ortalık dumandı ve suyla söndürdüklerini görünce aklıma dükkandaki yangın tüpleri geldi. Yangın tüpüyle yangına müdahale ettim" dedi. Cengiz Kantürk'ün akli dengesinin yerinde olmadığını ifade eden Sakal, yangının sigaradan çıkmış olabileceğini belirtti. İtfaiye ekipleri ise sokakların dar olması ve park edilen araçlar nedeniyle olay yerine yaya olarak geldi. İtfaiye ekipleri yangının çıktığı dairede inceleme yaptı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar