Komisyon'da Yine Gerginlik

HSYK yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda 3’ncü gün görüşmeleri Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde başladı. Komisyonda Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu söz almak isteyince tartışm

Google Haberlere Abone ol
Komisyon'da Yine Gerginlik

Ardından Eminağaoğlu, salondan çıkartıldı
Madde görüşmelerine geçilmeden önce İyimaya,çalışmaların hayırlara vesile olmasını diledi ve saat 14.00’da komisyon toplantısını açtı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay komisyonda söz alarak, iktidar partisinin bu teklifi sayısal nitelik gücüyle oldu-bittiye getirmemesini temenni ettiğini söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, MHP olarak biz burada milletin iradesiyle bulunduklarını belirterek, burada sözden başka bir güçlerinin olmadığını söyledi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise “Maalesef 2 gündür tartışmalarda dışarıyı yansıyan yumruk ve tekmedir. Dışarıya yansıyan adalet anlamına tek mesaj yoktur. İktidar ile ana muhalefet partisini bir dur demeye çağırıyoruz. “dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Böyle anlamlı bir mübarek günde komisyon müzakerelere milletimize uygun ve bize yakışan şekilde devam eder diye umuyorum. “diye konuştu.
EMİNAĞAOĞLU’NA TEPKİ
Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, dünkü tablonun yaşanmaması için bir söz istiyorum.Sağlık durumum nedeniyle burada olacak durumda değilim. Ne zaman söz vereceksiniz diyerek Adalet Komisyonu Baykanı Ahmet İyimaya’dan izin istedi. Ancak İyimaya söz hakkı olmadığını söyledi. Bunun üzerine AK Partili vekiller bu isteğe tepki ve “Otur yerine,sen kimsin.çık dışarı konuşmayacak o.” dedi. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve AK Parti Milletvekilleri İyimaya’nın üzerine yürüdü. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve itişmeler yaşandı. CHP’li ve AK Partili milletvekilleri tartıştı.Bu sırada İyimaya, bir gazete manşetini salonda açarak göstermek isteyince, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘Yapma’ diye tepki gösterdi. Ardından da gerilim iyice arttı. Araya giren diğer milletvekilleri ortamı yumuşatmaya çalıştı. Ardından da komisyon başkanı İyimaya’yı dışarı çıkarttı. Bunun üzerine CHP’li milletvekilleri İyimaya’yı dışarı çıkarttı. Ancak tartışma koridorda da devam etti. Araya girenler tartışmayı sonlandırdı ve İyimaya meclisten çıktı. Komisyon başkanı da görüşmelere ara verdi.

Yorumlar