Koltuğu devralan öğrenci: Bu koltuğu çok rahat buldum, vali olmak istiyorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Kahramanmaraş Valilisi Şükrü Kocatepe’nin koltuğuna oturan 4.

Google Haberlere Abone ol
Koltuğu devralan öğrenci: Bu koltuğu çok rahat buldum, vali olmak istiyorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Kahramanmaraş Valilisi Şükrü Kocatepe’nin koltuğuna oturan 4. sınıf öğrencisi Tuba Koluman, valilik koltuğunu rahat bulduğu için vali olmak istediğini söyledi. Koluman, “Büyüyünce öğretmen olmak istiyordum, bu koltuğu çok rahat buldum, artık vali olmak istiyorum.” dedi.

Kocatepe İlkokulu Müdürü ve öğrencilerini makamında kabul eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe öğrencilerin bayramını kutladı. Çocukları kapıda karşılayan Kocatepe’ye öğrenciler çiçek takdim etti. Gelecekte ülkeye çocukların yön vereceğini belirten Vali Kocatepe, “23 Nisan Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği özel gün. TBMM’nin kuruluş yıl dönümü. Gelecekte ülkemizi yönetecek olanlar sizlersiniz. Vali olacaksınız, kaymakam olacaksınız, bakan, başbakan olacak, bu ülkeye artık sizler yön vereceklersiniz. Buna şimdiden alışmanız gerekiyor. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde bizi ziyarete geldiniz ve valiliği de devraldınız. Göreviniz hayırlı olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili vali olarak makam koltuğuna oturan Kocatepe İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Tuba Koluman, koltuğu kendisine bıraktığı için Vali Şükrü Kocatepe’ye teşekkür etti. Hayalindeki mesleğin öğretmenlik olduğunu ancak valilik otluğuna oturduktan sonra bu hayalinden vazgeçtiğini söyleyen Koluman, koltuğu çok rahat bulduğunu, büyünce vali olmak istediğini söyledi.

Koluman, projelerini ise şöyle anlattı: “Bütün çocukların bayramını kutluyorum. Benden önceki valimizin eğitim, öğretime ne kadar çok önem verdiğini gördüm ve 70’e yakın okulu yaptığını da gördüm. Bu yüzden ben de bunların devamını sağlayacağım. Yeni okullar yapılacak ve bütün okullarda normal eğitime geçilecek. Kahramanmaraş'ın dünyada ve Türkiye’de tanıtımı yapılacak. Turistlerin sık gelip gittiği bir yer olacak.”

Öğrenim gördüğü okulun yeni açıldığı için eksiklerinin bulunduğunu ifade eden Kaluman, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’dan sınıflara projeksiyon makinesi takılmasını ve okulun konferans salonuna ‘Şükrü Kocatepe’ isminin verilmesini istedi, il genelinde inşaatı devam eden okullarla ilgili de brifing aldı. Daha sonra oturduğu makam koltuğundan, emniyet müdürlüğüne telsiz anonsu yaptıran Koluman, okulların çevresinde emniyet tedbirlerinin artırılmasını istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne verdiği talimatla da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Koluman, il müdürüne alışveriş merkezleri ve bakkallarda gıda maddelerinin denetlenmesi talimatını verdi. CİHAN

Yorumlar