Kolon Kanserine Karşı Posalı Beslenme

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Yavuz Orak, posalı beslenmenin kolesterolü düşürdüğü gibi kolon kanserini de kontrol altında tuttuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kolon Kanserine Karşı Posalı Beslenme

Besinlerle alınan posa sindirim sistemi tarafından sindirilemeyerek kolona yani kalın bağırsağa ulaştığını ifade eden Orak, "Yetişkin bir insan bağırsağında yaklaşık olarak ağırlığı 1 buçuk kiloyu bulan 100 trilyon kadar bakteri bulunur. Bu bakteri miktarı insan vücudunun en küçük birimi olan hücre sayısının 10 katıdır. Yeterli miktarda posa tükettiğimiz takdirde kalın bağırsağımızda bulunan bu bakterilerden yararlı olanların sayısını arttırmak mümkündür.” dedi

Sağlıklı beslenmeye birde spor eklendiği zaman ortaya insanoğlu için harika bir yaşam tarzının çıktığını kaydeden Orak şöyle konuştu” Beslenmenin püf noktaları vardır. Çiğ sebze ve meyveler, içeriğindeki posaları sayesinde lifli beslenmeye en büyük katkıyı sağlamaktadır. Posalı beslenme kolesterolü düşürdüğü gibi kalp sağlığına da olumlu etkileri vardır. Sebze ve meyvelerin içeriğindeki lif kabızlık şikâyeti olanlarda kabızlığı önleyici rol oynamaktadır. Bağırsak sorunu yaşayanlarda veya sıkıntılı dönemlerde sıklıkla yaşanan kabızlık için 1 kâse salata veya taze doğranmış meyveler bu rahatsızlığı kısa sürede geçirebilir.”

Ara öğünlerde alınan meyvelerin tokluk sağladığını ve kan şekerini düzenlediğini vurgulayan Orak,” Bu sebeplerle vitamin ve mineralleri diyetimizde yeterli almak gerekmektedir. Eğer kilolu biriyseniz diyet ve spor kaçınılmaz fakat ideal bir ölçüye sahipseniz yine spordan vazgeçmeyin diyete ihtiyacınız olmayabilir, fakat düzenli beslenmeye ve bol bol vitamin tüketmeye özen gösteriniz. Posalı gıdalar, kilomuzu korumaya yardımcı oluyor, kolesterolü engelliyor, kabızlığa iyi geliyor ve kolon kanserini kontrol altında tutuyor.” diye konuştu.

Yorumlar