Kolombiyalı lastik çetesi çaldıkları paralarla yakalandı

Arabaların lastiklerini keserek hırsızlık yapan Kolombiya ve Guatemalalı biri bayan 8 kişilik çete, Bursa polisi tarafından İstanbul’da yakalandı.Sınırlı Sorumlu Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya...

Google Haberlere Abone ol
Kolombiyalı lastik çetesi çaldıkları paralarla yakalandı

Arabaların lastiklerini keserek hırsızlık yapan Kolombiya ve Guatemalalı biri bayan 8 kişilik çete, Bursa polisi tarafından İstanbul’da yakalandı.

Sınırlı Sorumlu Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya ve Kooperatif 2. Başkanı Abdullah Öz, Çayönü ile Yörükyenicesi ve Emirleryenicesi köylerindeki kooperatife üye yaklaşık 100 süt üreticisine dağıtılacak 95 bin lirayı bankadan çekmek için Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki özel bir banka şubesine geldi. Çektikleri 95 bin lirayı deri çantaya koyan Kaya ve Öz, bankadan ayrıldı. Bu sırada müşteri gibi bankada para çekenleri gözetleyen çete üyesi bir kişi, Kaya ve Öz’ü takibe aldı.

Ardından arkadaşlarını İspanyolca haberdar eden kişi kendisi de araçla takibe başladı. Zanlılar, takip sırasında yola çıkan kooperatif yöneticilerinin bulunduğu 16 HA 994 plakalı hafif ticari aracın arka sağ tekerleğini keserek patlattı. Vatandaşların haber vermesi üzerine lastiğin patladığını anlayan Kaya ile Öz arabadan indi. Kaya ve Öz’ün lastiği değiştirmek için aracın arkasına gelmesini fırsat bilen yabancı uyruklu çete üyeleri, direksiyon yanındaki para dolu çantayı alarak araçla kaçtı.

Haşim İşcan Caddesi Şehreküstü lambalarında binlerce kişinin gelip geçtiği bir ortamda yaşanan hırsızlık olayının şokunu atlatamayan Kaya ve Öz’ün imdadına vatandaşlar yetişti. Vatandaşların haber vermesi üzerine plakası alınan araca yönelik polis tarafından takibat başlatıldı. Zanlıların bindiği 16 BJ 665 plakalı otomobil Doğanbey Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulundu.

Operasyonun kapsamını genişleten Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kamera görüntülerinden de yola çıkarak, belirledikleri kişilerin İstanbul’da yaşadıklarını tespit etti.

İstanbul’da belirlenen iki ayrı adrese yapılan baskın sonucu Kolombiyalı Alexandro Gonzalo Grosso Bonilla (43), Jesicca Andrea Calcedo Garzon (20), Armando Ayala Renteria (59), Freedy Olivero Cordon Odellana (49) (Guetamalı), Mıseiel Aguslor Montenegro (46), Luis Abertor Meteus (53), Gor Garcia Colme Nures (53), Josua Elias Agulier (45) çalınan para ile birlikte yakalandı.

Emniyette sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Fredy Oliverio Cordon Odellana, Miseiel Aguslar Montenegro ve Josua Elias Aguiler tutuklanırken, diğerleri ise sınır dışı edilecek.

ÇALINAN PARA ÇUVALDA

Zanlılarla birlikte çuvalla adliyeye taşınan paraların daha sonra kooperatif yetkililerine teslim edileceği belirtildi. Kolombiyalı ve Guatemalalı çete üyelerinden bazılarının, bankalara müşteri olarak girip yaptığı gözlemle yüklü miktarda para çeken kişi veya kişilerin bindikleri aracı öğrenip dışarıda bekleyen arkadaşlarına haber veriyor. Çete üyeleri, yolda uygun bir yerde ise aracın lastiğini patlatarak parayı otomobilden çaldıkları öğrenildi. Üç ay önce Türkiye’ye gelen bu kişilerin, Bursa’da yaptıkları ilk işlerinde yakalanmaları yeni olayların yaşanmaması adına sevindirdi.

CİHAN

Yorumlar