Köln’ün simgeleri arasına cami de girdi

DİTİB’in Köln’de inşa ettirdiği DİTİB Merkez Camii; Dom Katedrali, televizyon kulesi gibi Köln’ün simgeleri arasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Köln’ün simgeleri arasına cami de girdi

DİTİB’in Köln’de inşa ettirdiği DİTİB Merkez Camii; Dom Katedrali, televizyon kulesi gibi Köln’ün simgeleri arasına girdi. Almanların da yoğun ilgisini çeken, hatta açılışı bile yapılmadan dünyanın dört bir yanından turist çeken Köln Camii’ne, Köln karnavalından sonra Köln Bahar Koşusu “Kölner Frühlingslauf" için hazırlanan resmi tişörtteki Köln simgeleri arasında yer verildi.

23 Mart’ta yapılacak olan bahar koşusunun resmi tişörtü üzerinde Dom Katedrali'nin yanında cami resminin de bulunması ırkçı grupları rahatsız etti. Köln Bahar Koşusu Komitesi, koşu tişörtü üzerinde Dom Katedrali gibi Köln Camii’nin de yer alacağını doğruladı. Alman Spor Okulu basın sözcülerinden Jens Koralewski, “Bize göre cami Köln şehrinin bir parçasıdır. Bizim başka bir niyetimiz yoktur. Tişörtün yeşil rengi ise baharın rengidir. Biz, bize saldıran insanlara bağımlı olmayacağız. Cami resmi tişörtün üzerinde kalacak.” dedi.

Köln Spor Yüksekokulu Hafif Atletler Timi’nin (LT DSHS) Köln kent ormanında dördüncüsünü düzenleyeceği Köln Bahar Koşusu’nun cami resimli yeşil tişörtleri Erima firması tarafından üretiliyor. Pro Köln Partisi ve Politically In Correckt (PI) internet sitesi gibi aşırı sağcı çevreler gelişmeye tepki gösteriyor. Sitenin, Kölnlülerin yüz yıllardır var olan Dom Katedrali'nin yanına, henüz açılışı bile yapılmayan DİTİB cami resminin konmasının ne kadar uygun olduğunu sorguladığı, buna karşı olduğu ileri sürüldü. Pro Köln partisi Köln Belediye Meclisi Üyesi Jörg Uckermann ise gelişmeye bir eylemle cevap vereceklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar