Köln’de saatler süren elektrik kesintisi

Almanya'nın Köln şehrinde Türklerin de yoğun yaşadığı güney semtlerinde saatler süren elektrik kesintisi yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Köln’de saatler süren elektrik kesintisi

Almanya'nın Köln şehrinde Türklerin de yoğun yaşadığı güney semtlerinde saatler süren elektrik kesintisi yaşandı. Dün akşam 18.30’da başlayan ve binlerce evin elektriksiz kaldığı kesinti saat 23.00’e kadar devam etti. Kesintinin Hönniger Weg’de bulunan elektrik dağıtım santralinin yanması sonucu oluştuğu bildirildi.

Görgü tanıkları kesinti sürerken elektrik dağıtım santralinde de kısa devre sonucu çok sayıda küçük elektrik patlamaları yaşandığını aktarıyor. Yetkililer kesintinin, santralde çıkan yangının itfaiye tarafından söndürülmesi sonrasında oluşan kısa devreden kaynaklandığını bildirdi.

Rhein Energie sözcüsü Lutz Peter Eisenhut, bir çok semt sakinine saat 22.30 civarında yeniden elektrik ulaştığını, sadece bazı evlere dağıtımın biraz daha geçiktiğini aktardı. Eisenhut, bu arada zarar gören kabloların ise onarılması gerektiğini bildirdi. Yaşanan elektrik kesintisin de Köln/Sülz polis karakolu da elektriksiz kaldı. Bu arada bu bölgede olmayan Niehl semtinde de kesinti olduğu ancak bununla ilgisi olup olmadığının bilinmediği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar