Kolejden Suriye'ye Yardım Tırı

Zonguldak’ta Fatih Koleji ve Kimse Yok Mu Derneği işbirliğinde düzenlenen Suriye'ye yardım kampanyasında doldurulan yardım TIR'ı edilen duaların ardından Suriye’ye uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Kolejden Suriye'ye Yardım Tırı

Harçlıklarından artırdıkları paralarla yardım kampanyasına destek veren öğrenciler, 25 tonluk gıda malzemelerinin mağdur durumdaki arkadaşlarına bir an önce ulaşması için dua etti.

İlk olarak okul bahçesindeki törende öğrencilere hitap eden Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy, "Sosyal sorumluluk duygusu gelişmiş öğrenciler olarak ‘nerede bir ihtiyaç sahibi insan varsa, ben orada olmalıyım’ düşüncesiyle bu organizasyona sahip çıktığınız için hepinizi tebrik ediyor, gözlerinizden öpüyorum." dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN YARDIM SEFERBERLİĞİ TAKDİRE ŞAYAN"

Okul Müdürü Mehmet Sarısoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye’de yaşanan bir insanlık dramı nedeniyle en temel ihtiyaçlarından bile mahrum milyonlarca insan var. Öğrencilerimizle birlikte bu sosyal sorumluluk duygusunu pekiştirmek için oradaki insanlara nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşündük. Kimse Yok mu Derneği ile Zonguldak ve Kdz. Ereğli Fatih Koleji işbirliği halinde bir TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye göndermiş oluyoruz. TIR’ımızda 25-26 ton temel gıda maddeleri gidecek. Çocuklarımızın bu husustaki gayretleri gerçekten takdire şayandı. Velilerimizle birlikte seferber oldular ve çok kısa bir sürede bir TIR dolusu malzeme okulumuzda birikti. İnşallah en kısa sürede Suriye’deki kardeşlerimize gitmiş olacak. Bundan sonra da Fatih Kolejinin yetiştirdiği nesiller olarak dünyanın dört bir tarafında sıkıntı halinde olan insanlara kucağımızı açacağımızı ve bütün insanların elinden tutacağımızı vaat ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar