Kolejden kan bağışı kampanyası

Kasımoğlu Coşkun Koleji, Kızılay ile kan bağışı kampanyası organize etti. ‘Kan ve Hayat Bul’ sloganıyla yapılan kampanyada öğrencilerin, velilerin ve halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Kampanya dâhilinde Kızılay ile Maltepe Meydanı’nda...

Google Haberlere Abone ol
Kolejden kan bağışı kampanyası

Kasımoğlu Coşkun Koleji, Kızılay ile kan bağışı kampanyası organize etti. ‘Kan ve Hayat Bul’ sloganıyla yapılan kampanyada öğrencilerin, velilerin ve halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kampanya dâhilinde Kızılay ile Maltepe Meydanı’nda bir kan bağışı standı kuruldu. Meydana gelerek kan bağışı yapanlar, “Kan, günümüzde en çok ihtiyacı hissedilen konuların başında geliyor. Bu konuda toplumda bir hassasiyet, bir farkındalık oluşturulması gerekiyor. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ prensibiyle bu kampanyaya destek veriyoruz. Bir gün kendimize ya da bir yakınımıza acil kan ihtiyacı olabileceğini unutmamalıyız.” dedi.

Kasımoğlu Coşkun Koleji Müdürü İsmet Kartal da okul olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük destek verdiklerini belirterek, “Kan vermesinde engel olmayan herkesin sağlıklı bir hayat adına belli aralıklarla kan vermesini tavsiye ediyorum. Ayrıca kan vererek acil kan ihtiyacı olan insanlara da bir umut olduğumuzu düşünmeliyiz. Ben kan veren vatandaşlarımıza ve bizimle yakından ilgilenen Kızılay yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızılay yetkililerinden Figen Kuruçay da şunları ifade etti:

‘İstanbul’da yıllık 600 bin ünite kana ihtiyaç var. Ne yazık ki geçen sene adece 164 bin ünite kan bağışı yapılmış ve kana ihtiyaç duyan pek çok hasta ve aile güç durumda kalmıştır. Hem kendi sağlığımız için hem de ihtiyaç anında hemen bulabilmek için gönüllü kan bağışında bulunmalı ve etrafımızda bulunanları da teşvik ederek birçok yaşama umut olmalıyız.Çocuklarımıza iyi bir örnek olabilmek için okullarda yapılan bu tür kampanyaları çok önemsiyoruz. “

CİHAN

Yorumlar