Kolej inşaatının durdurulmasına mahalle sakinleri isyan etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Gaziosmanpaşa’da inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji inşaatını yeşil alan ilan edip durdurmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Okulun hemen yanında 30 katlı 5 bloktan oluşan lüks sitenin...

Google Haberlere Abone ol
Kolej inşaatının durdurulmasına mahalle sakinleri isyan etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Gaziosmanpaşa’da inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji inşaatını yeşil alan ilan edip durdurmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Okulun hemen yanında 30 katlı 5 bloktan oluşan lüks sitenin yapıldığını hatırlatan vatandaşlar, yetkililere, “Konutlar inşa edilirken akla yeşil alan gelmedi de okul inşa edilirken mi geldi?” sorusunu yöneltti.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde inşaatı devam eden Fetih Öğretim İşletmeleri’ne ait Fatih Koleji arsası yeşil alan ilan edildi. 6 bin 931 metrekarelik arsa Fetih Öğretim İşletmeleri tarafından 7 Temmuz 2009’da yapılan ihalede 5 milyon 242 bin liraya satın alınmış, geçen yıl da inşaata başlanmıştı. Ancak zabıtalar, 21 Nisan’da yapımı devam eden okulun inşaatını mühürledi. Yeşil alan ilan edilerek kapısına mühür vurulan okul arazisinin yanı başında bulunan 2 bin 500 konutluk 30 katlı 5 gökdelenin inşaatı ise devam ediyor.

Mahalle sakinleri, konutların inşaatı devam ederken, Türkiye'ye uluslararası olimpiyatlarda birçok madalya kazandıran, üniversite sınavlarında birçok şampiyon öğrenci çıkaran Fatih Koleji inşaatının durdurulmasına tepki gösterdi. Türkiye’de alınan kararlara artık şaşıramaz duruma geldiğini belirten Sevgi Kayış, “Orada kocaman bir rezidans yapılırken buradaki küçücük okulun durdurulması çok saçma, böyle bir okul buraya zaten büyük bir prestij kazandırır. Ben de çocuklarımın böyle bir okulda okumasını isterim. Türkiye’de verilen kararlara artık hiç şaşırmıyorum. Buraya bu konutlar yapılırken kimsenin aklına yeşil alan gelmiyor. Okul denilince akla yeşil alan geliyor. Bu çok saçma.” ifadelerini kullandı.

Okulun inşaatı bitmek üzereyken böyle bir karar alınmasına anlam veremediklerini kaydeden Ramazan Genç de, “Bu okul eğitim yuvası, alınan karara bir anlam veremiyoruz. Bir daire kadar değeri yok mu? Olmaması gereken bir şey çoluk çocuk burada ders görecekti. Vatandaş olarak bu kararın alınmasına tepkiliyiz. İnşaatın yapılmasını, okulun devam etmesini istiyoruz. Yetkililerden rica ediyoruz. “ diye konuştu.

“Kocaman binanın yapılması hoş görülüyor da okulun yapılması mı hoş görülmüyor?” diyen Ayşe Üzüm ise, şunları kaydetti: “Herkes bu okulun yapılmasını ister, çocuklarının iyi eğitim almasını ister. Bu bölgede böyle bir okulun yapılmasını tabii ki istiyoruz. Zaten böyle kaliteli bir okula ihtiyaç vardı. Okulun yapımı engellenmemeliydi.”

‘EĞİTİM KURUMUNUN İNŞAATI DURDURULDUYSA KONUT İNŞAATI DA DURDURULMALI’

Eğitim kurumunun inşaatı durdurulduysa bitişiğindeki lüks konut inşaatının da durdurulması gerektiğini ifade eden Rıza Çalık da, “Vicdanları yaralayan bir durum. Adamın 3 katlı binasının yanına 20 katlıya izin veriliyor, okul durduruluyor. AK Parti’nin yönetim şekli insanların belli kesimlerini zengin edip hükümdarlığını sürdürmek.” dedi.

Ferdi Üzüm ise, “Okulun devam etmesini istiyoruz. Konut inşaatı devam ederken okul için neden böyle bir karar alınıyor?” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar