Kolay para tuzakları İnsan ve Hayat büyütecinde

İnsan ve Hayat Dergisi’nin Şubat sayısında saadet zinciri , kolay para tuzakları ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kolay para tuzakları İnsan ve Hayat büyütecinde

İnsan ve Hayat Dergisi’nin Şubat sayısında saadet zinciri , kolay para tuzakları ele alınıyor. Kısa yoldan köşeyi dönme hülyasına kapılanlar sosyal bir anlayışla tahlil ediliyor. Bu çerçevede ‘Kolay Para’, ‘Doyumsuzluk Zinciri’ ve ‘Köşeyi Dönmek ya da Duvara Toslamak’ başlığı altında üç makaleye yer veriliyor. Ferhat kaya, Orhan yıldız ve İdris Eren’in kaleme aldığı yazılarda kolaycılığa kaçan, kolay para kazanma yolunu seçen kişileri uyaran ifadeler bulunuyor. İlave olarak masum insanların tuzaklara kapılmaması için yapması gerekenler vurgulanarak, “Adı ne olursa olsun, tuzağın yemlerini iyi bilirseniz kaçabilmeniz de o nispette kolay olacaktır.” deniliyor. “Saadet zincirinde tuzaklar nedir? Kolay para kazanmak mümkün mü? Osmanlı devrinde yaşanan kalpazanlık hadisesi nasıl çözüldü? Kolay para arayanların unuttuğu iktisadi gerçek nedir? Kolay paranın hülyasına kapılanları ne tür tuzaklar bekliyor? Mutluluğun parayla ilişkisi var mı? Kalpazanlıkla kazanılan paralar, bulunan define, yeni bir kariyer, yeni bir araba insanı ne kadar mutlu eder ve bu mutluluk ne kadar sürer? Para kazanmanın en sağlıklı yolu nedir?” gibi sorulara cevap aranıyor.

İnsan ve Hayat‘ta ayrıca Huzeyfe Sırlı’nın ‘Eğitimde Alternatifler Aranırken Evde Okul Mümkün mü?’, Arzu Akça’nın ‘Önce Kendi Ateşimizi Düşürelim’, Doç. Dr. Hüseyin Bulgurcu’nun ‘Kapalı Alandaki Hava Kaliteniz Nasıl?’, Yavuz Selim Uysal’ın ‘Kocakarı Soğuklarının Kıyamet ile Alakası Ne?’, Doç. Dr. Sinan Güner’in ‘Toprağın Özü’, Eyüp Özütemiz’in ‘İçimizdeki Düşman: Nefis’ ve Mehmet Onur’un ‘Anadolu’da İnşa Edilen İlk Cami Habibi Neccar Camii ve Külliyesi’ yazıları bulunuyor.

Dergide yeni açılan’Bizim Orada’ bölümünde bu ay, Antalya Finike’de bir ailenin seralarında tatlı telaşı ‘Hayallerin Kış Soğuğunda Seralara Dikildiği Yer’ bağlığıyla sunuluyor. Seracılık hakkında çok önemli verilerin aktarıldığı yazıda, Başkaya ailesinin 1970’ten bu yana ekmeğini kazandığı seralarında verdikleri sebze yetiştirme mücadelesi ve tecrübeleri dile getiriliyor.

İnsan ve Hayat dergisi, her ay Rüzgârgülü çocuk dergisi ekini okurlarına hediye ediyor.
CİHAN

Yorumlar