Köksal Toptan: 28 Şubat'ta hiç baskı görmedik

28 Şubat Davası'nda "tanık" olarak ifadesine başvurulan eski TBMM Başkanı Toptan, "O tarihlerde, DYP üzerinde yahut bizim üzerimizde 28 Şubat sürecinde olduğu iddia edilen baskı hiç olmamıştır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Köksal Toptan: 28 Şubat'ta hiç baskı görmedik
28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 84'üncü duruşması başladı. Duruşmada 28 Şubat döneminde DYP'den istifa eden eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın "tanık" olarak ifadesi alındı.

28 Şubat Davası'nda "tanık" olarak ifadesine başvurulan eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, başta her iki genel başkanın, haklarındaki yolsuzluk iddialarının ortadan kaldırılmasına dayalı hükümet modelinin doğru olmayacağı endişesiyle DYP ve RP koalisyonuna karşı çıktıklarını belirterek, "Bu görüşlerimize rağmen kurulan REFAHYOL hükümetinin güvenoyunda aleyhte oy kullandık. Daha sonra da bu gerekçelerle partiden istifa ettik. O tarihlerde, DYP üzerinde yahut bizim üzerimizde 28 Şubat sürecinde olduğu iddia edilen telkin, baskı hiç olmamıştır" dedi.

Toptan, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada "tanık" olarak ifade verdi.

Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar'ın, "Partinizden istifanızda doğrudan ya da dolaylı baskı, cebir, şiddete maruz kaldınız mı? Kaldıysanız, kim tarafından kaldınız" sorusu üzerine Toptan, o dönemde DYP içinde yönetimle anlaşmazlıkları bulunduğunu söyledi.

Toptan, şunları dile getirdi: "DYP ve RP koalisyonunun kurulmasına, birtakım nedenlerle, başta her iki genel başkanın haklarındaki yolsuzluk iddialarının ortadan kaldırılmasına dayalı hükümet modelinin doğru olmayacağı endişesiyle karşı çıkıyorduk. O nedenle bu görüşlerimize rağmen kurulan REFAHYOL hükümetinin güvenoyunda aleyhte oy kullandık. Daha sonra da bu gerekçelerle partiden istifa ettik. O tarihlerde, DYP üzerinde yahut bizim üzerimizde 28 Şubat sürecinde olduğu iddia edilen telkin, baskı hiç olmamıştır."

Yorumlar