Köksal Sarı yılın girişimcisi seçildi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 11’ncisi düzenlenen ‘Girişimcilik Haftası’ ödül gecesi ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Köksal Sarı yılın girişimcisi seçildi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 11’ncisi düzenlenen ‘Girişimcilik Haftası’ ödül gecesi ile sona erdi. Sektöründe lider Kar-Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Sarı, Yılın Girişimcisi seçildi. ANSİAD geçmiş dönem başkanlarından Güngör Pekşen anısına verilen ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü de Çimtur ve İGA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dündar Uluğkay'a verildi.

Ramada Otel’de düzenlenen kapanış kokteyli ve ödül töreninde konuşma yapan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, bu yıl 11’ncisini düzenledikleri Girişimcilik Haftası'nın en keyif verici faaliyetleri olduğunu söyledi. ANSİAD'ın geleneksel ödül töreni bölümünde ANSİAD geçmiş dönem başkanlarından Güngör Pekşen anısına düzenlenen ‘ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü’, üç ilçeyi bir araya getirerek kurduğu İbradı, Gündoğmuş, Akseki (İGA) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dündar Uluğkay'a verildi.

Ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin'in elinden alan Uluğkay, yoğun bir potansiyele sahip olan Akseki vadisindeki üç ilçenin birbiriyle ilişkileri olmadığını belirterek şunları söyledi: “O kadar zor bir göreve talip olduk ki; sonunda üç ilçeyi bir araya getirerek İGA AŞ'yi kurduk. Devlet, millet el ele sloganı ile yola çıktık. 1984'de Finlandiya Milli Takımı kamp yaptı. Futbol takımları için sezon arasında muhteşem bir hava. Göktepe Kayak Merkezi iki büyük pisti ile Avrupa'nın ikinci uzun pistine sahip. Endemik bitkilerimiz var. Kral yolları bölgemizden geçiyor. Altınbeşik Mağarası tek başına bir turizm merkezi. Yöre o kadar değerli ki, altın madeni olsa bu kadar değerli olmaz. Bölge şimdi Orman Bakanlığı mülkiyetinde Turizm Bakanlığı'na devredilecek ve yatırımlar için başlangıç vereceğiz.”

Törenin son bölümünde Yılın Girişimcisi ödülü sahibini buldu. Kısa sürede dünya ölçeğinde gösterdiği başarılı performansı ve yarattığı katma değer ile öne çıkan Kar-Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Sarı yılın girişimcisi seçildi. Ödülünü Vali Vekili Turan Eren'in elinden alan Köksal Sarı, bünyesindeki Kar-Sis, Kar-Pol, Kar-Miks ve Kar-Shop şirketleri ile ülke kalkınmasına katkı vermeye çabaladıklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar