Kocasu Deresi'nin kirliliği tartışılıyor

Bursa Yenişehir Ovası'na hayat veren Kocasu Deresi’ni, İnegöl OSB’deki fabrika atıklarının kirlettiğine yönelik tartışmalar sürüyor. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’ın ardından MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı da harekete...

Google Haberlere Abone ol
Kocasu Deresi'nin kirliliği tartışılıyor

Bursa Yenişehir Ovası'na hayat veren Kocasu Deresi’ni, İnegöl OSB’deki fabrika atıklarının kirlettiğine yönelik tartışmalar sürüyor.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’ın ardından MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı da harekete geçti. Yenişehir Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Mesut Bedel, iddiaların araştırılması için girişimlere başladıklarını belirtti. MHP’li diğer meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Bedel, “Perşembe günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konunun araştırılması için soru önergesi verdik. Amacımız konunun aydınlığa kavuşturulması ve kamuoyunun bilgilendirilmesidir. Kocasu deresi yaklaşık 30 yıldır kirliliğin pençesinde. Derenin kirliliğine hangi etkenlerin sebep olduğunu elbette ki Yenişehir kamuoyu merak edip bilgilenmek isteyecektir." dedi.

İnegöl OSB Müdürü Erol Eruğur’un, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’ı hedef alan açıklamalarını değerlendiren Bedel, "Talihsiz bir açıklama. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’a yapılan ithamları kendisine yakıştıramadım. Bu sözlerinden ötürü o müdürü kınıyoruz. O müdür önce kendi görevini yapsın." diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da konunun yalnız Yenişehir’i değil, Kocasu Deresi’nin topraklarından geçtiği Bilecik ve Sakarya’yı da ilgilendirdiğini ifade etti. Aktaş, derede herhangi bir kirlilik yoksa, bunun tahlil sonuçlarının kamuoyuna açıklamasını istedi.

Aktaş, şunları kaydetti: "Yenişehir Ovası Türkiye’nin bereketli toprakları ve ürün çeşitliliği bakımından en gözde ovalarından birisidir. Üretilen ürünler başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Yaz aylarında ilçe de faaliyet gösteren ihracatçı firmaların sayısı 30’a yaklaşıyor. Aynı zamanda yurt içine de sebze ve meyve veriliyor. İlçe ekonomisi tarımla ayakta duruyor. Böylesi bir önemi olan Kocasu Deresi’nin göz göre göre kirletiliyor olma ihtimali bile Yenişehir’de tüm kesimleri rahatsız eder. Bizler yalnızca derenin temiz akmasını ve doğal hayata herhangi bir zarar vermemesini istiyor ve bekliyoruz."

CİHAN

Yorumlar