Kocasından şiddet gören kadın öldürülmekten korkuyor

İzmir’in Konak ilçesinde tartıştığı eşinin eve gelmemesine sinirlenen öfkeli koca, yaşadığı evi yaktı. Kocasından şiddet gördüğünü belirten ve polisin koruma vermediğini söyleyen kadın, “Şikayetçi oldum fakat serbest kaldı....

Google Haberlere Abone ol
Kocasından şiddet gören kadın öldürülmekten korkuyor

İzmir’in Konak ilçesinde tartıştığı eşinin eve gelmemesine sinirlenen öfkeli koca, yaşadığı evi yaktı. Kocasından şiddet gördüğünü belirten ve polisin koruma vermediğini söyleyen kadın, “Şikayetçi oldum fakat serbest kaldı. Öldürmekle tehdit ediyor. Korkuyorum, ne yapacağımı bilmiyorum.” dedi.

Olay, Gültepe semti 2577 Sokak 14 numaradaki tek katlı evde meydana geldi. İddiaya göre Rabia O., eşi İ.O. ile tartıştıktan sonra çocuklarıyla birlikte ailesinin yanına gitti. Bunu hazmedemeyen İ.O., telefon ederek, gelmemesi durumunda evi yakacağını söyledi. Daha sonra evi ateşe veren zanlı, olay yerinden uzaklaştı. Mahalle sakinleri, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Bu sırada eve gelen Rabia O., polis ekiplerine ifade vererek kocasından şikayetçi oldu. Çalışma başlatan ekipler, İ.O.’yu Eşrefpaşa semtinde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, İşlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

'ÖLMEKTEN KORKUYORUM'

Kocasının serbest bırakıldıktan sonra kendisini arayarak ölümle tehdit ettiğini söyleyen Rabia O., polis koruması verilmemesine tepki gösterdi. Dört yıllık evli ve iki çocuk annesi Rabia O., olay günü tartıştığı eşinden dayak yediğini ifade etti. Çocukları elinden alınacağı için kadın sığınmaevine gitmediğini, eşinin madde bağımlısı olduğunu ve devamlı kendisinden para beklediğini anlattı. Kocasının öldürmek için kendisini aradığını söyleyen Rabia O., “Eşyalarımı topladım, babamın evine gidecektim. O sıra kapıyı kilitledi ve tornavidayla saldırmaya başladı. Kapıyı açarak dışarı fırladım çocukları alarak. Tekrar tornavida sallamaya başladı, komşularım araya girdi. Karakola gittim, şikayetçi oldum. Ertesi gün akşam beni aradı, 'Eğer eve gelirsen bir şey yapmayacağım, eğer gelmezsen evi yakacağım. Babanın evini de yakacağım, arabasını da.' dedi. Sabah kalktığımda evim yanmış diye duydum. Karakola gittim şikayetçi oldum, bulamadılar. Sonra bulunmuş. Getirmişler, ifadesini almışlar, tekrar bırakmışlar." şeklinde konuştu.

'KORUMA İSTEDİM, VERMEDİLER'

Tekrar savcılığa gittiğini anlatan Rabia O., "Gittim, savcılıkla görüştüm. Bir şey yapamayacaklarını söylediler, serbest bıraktılar. Yine tehdit üstüne tehdit. 'Öldüreceğim, anneni babanı öldüreceğim.' Sürekli tehdit. Bir aydır şiddeti daha fazla görmeye başladım. Koruma istedim ama vermediler. 'Kendi evinin polisi olacaksın,' dediler. Şu anda korkuyorum. Yarım saat önce yine aradı, ‘Öldüreceğim.’ diye. Hiçbir şekilde ceza almıyor. Şu an zaten o beni arıyor. Korkudan kapıdan dışarı çıkamıyorum.” diye konuşarak kolundaki morluğu gösterdi. CİHAN

Yorumlar