Kocasinan İHL’de Kur’an-ı Kerim ve ezan okuma yarışması

Kayseri Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kocasinan İHL’de Kur’an-ı Kerim ve ezan okuma yarışması

Kayseri Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması düzenlendi. Okul Konferans Salonu'nda yapılan yarışmanın jüri üyeliklerini İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenlerinden Fatih Fındıkçı, Tahsin Özsoy, Müzeyyen Özer ve Vedat Önal yaptı.

Sırasıyla ezan okuma yarışması ardından da Kur’an-ı Kerim okuma yarışması için öğrenciler mikrofona geçti. Ezan okuma yarışmasına katılan öğrenciler; Hasan Şendemir, Memduh Karahançer, Alper Asım Çiçek, Halil İbrahim Can, Fikret Kayıhan, İbrahim Balcı, Mahir Yıldırım, Mustafa Sever, Emin Bircek, Özkan Can Görücü oldu. Yarışma sonunda birinciliği Hasan Şendemir alırken, ikinciliği Alper Asım Çiçek ve üçüncülüğü de Halil İbrahim Can isimli öğrenciler aldı.

Daha sonra Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’na geçildi. Bu yarışmaya katılan öğrenciler de Murat Akan, Emin Bircek, Muhammet Ali Göçmen, Cüneyt Yılmaz, Ferhat Yalçındağ, İbrahim Can, Mustafa Burak Has, Mehmet Fatih Ceviz, Hasan Şendemir oldu. Yarışma sonunda birinciliği Hasan Şendemir alırken ikinciliği İbrahim Can, üçüncülüğü de Ferhat Yalçındağ isimli öğrenciler aldı.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Meslek Dersleri Öğretmeni Fatih Fındıkçı, şunları söyledi: “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip liseleri arasında düzenlenen ezan ve Kur’an okuma yarışmaları ikinci dönem yapılmaktadır. Bunun için öncelikle il bazında seçmeler yapılıyor. Bu seçmelere katılacak öğrencilerimizi belirlemek amacıyla okulumuzda isteyen öğrencilerimizin katılımıyla bu yarışmaları düzenledik ve bu yarışmalarda okulumuzu temsil edecek öğrencilerimizi belirledik. Öğrencilerimiz, böylesine anlamlı yarışmalarda okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerdir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar